Ha te is otthonról dolgozol, akkor tudod, mennyi időt spórolhatsz meg azzal, hogy nem kell ebédet csomagolnod, jó esetben pedig nem is futtában kapsz csak be néhány falatot. Valójában a home office rengeteg előnnyel jár – ezt az utóbbi néhány évben én is megtapasztaltam -, beleértve azt is, hogy otthon a hűtő és a kamra közelsége elképesztően sok lehetőséget rejt magában, még úgy is, ha gyorsan szeretnénk finomat és egészségeset enni.
1/5 Balzsamecetes görög saláta csicseriborsóval
Ha szereted a görög salátát, máris van egy gyors és remek ebédötlet a tarsolyodban - viszont ott van az a tény is, hogy minden bizonnyal már sokszor került a tányérodra. Éppen ezért jó ötlet, ha viszel bele egy kis csavart, és balzsamecetes öntettel meglocsolva, csicseriborsóval felturbózva készíted el. Így még táplálóbb, és igazán fehérjedús ebédet kaphatsz, ami segít, hogy a délutánhoz is legyen elég energiád.
Hozzávalók a salátához: 4 csésze római saláta apróra vágva, 400 g konzerves csicseriborsó, 200 g koktélparadicsom apróra vágva, 1 csésze zöld olajbogyó, 1/2 uborka, 1/2 vöröshagyma, 200 g feta sajt
Az öntethez: 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, 1/2 teáskanál kakukkfű, 1/2 tk oregánó, só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Öblítsd le és csepegtesd le a csicseriborsót. Vágd össze kis darabokra a paradicsomot, az uborkát és a vöröshagymát. Egy közepes tálban keverd össze a saláta hozzávalóit, majd morzsold rá a feta sajtot. Az öntet összes hozzávalóját tedd egy üvegbe, rázd jól össze, majd öntsd a salátára, és már kész is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!