Gyömbéres petrezselymes dióval töltött borjúhús

Gyömbéres petrezselymes dióval töltött borjúhús

Címlap / Életmód / Receptek / Gyömbéres petrezselymes dióval töltött borjúhús

Különleges ízkombináció a dió és az édes borjúhús keveréke. A petrezselyem igazán frissé és üdévé teszi az összhatást. Válasszunk fiatal borjúszegy húst. Ehetjük bármilyen burgonyás körettel, de rizzsel is jól megy.

Hozzávalók:

75 dkg borjúszegy

15 dkg durvára darált dió

2 ek. vaj

1 közepes hagyma apróra vágva

1 csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva

1 kiskanál reszelt gyömbér

só, bors

olíva olaj

Elkészítése:

1. Először elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőban felolvasztjuk a vajat és megdinszteljük benne a hagymát.

2. Hozzáadjuk a diót, gyömbért és kicsit megsózzuk. Néhány percig kevergetjük és hagyjuk hogy a dió és vaj olajai összevegyüljenek és átvegyék a gyömbér és a hagyma aromáját.

3. A borjúhúst szétterítjük úgy, hogy addig vágunk a magasságából, míg kb. ujjnyi vastag szeletet kapunk. A borjúhúst alaposan befűszerezzük sóval és borssal. Megkenjük vékonyan olajjal az egyik felét, beszórjuk petrezselyemzölddel és elkenjük benne a diós tölteléket.

4. A húst feltekerjük és zsinórral átkötözzük. Tegyük 160 C-os előmelegített sütőbe és süssük 60-70 percet, egyszer átfordítva. Ha valóban fiatal a borjúhús, omlós, puha lesz a hús. Szeletelés előtt pihentessük 15 percet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást