Hozzávalók:
75 dkg borjúszegy
15 dkg durvára darált dió
2 ek. vaj
1 közepes hagyma apróra vágva
1 csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva
1 kiskanál reszelt gyömbér
só, bors
olíva olaj
Elkészítése:
1. Először elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőban felolvasztjuk a vajat és megdinszteljük benne a hagymát.
2. Hozzáadjuk a diót, gyömbért és kicsit megsózzuk. Néhány percig kevergetjük és hagyjuk hogy a dió és vaj olajai összevegyüljenek és átvegyék a gyömbér és a hagyma aromáját.
3. A borjúhúst szétterítjük úgy, hogy addig vágunk a magasságából, míg kb. ujjnyi vastag szeletet kapunk. A borjúhúst alaposan befűszerezzük sóval és borssal. Megkenjük vékonyan olajjal az egyik felét, beszórjuk petrezselyemzölddel és elkenjük benne a diós tölteléket.
4. A húst feltekerjük és zsinórral átkötözzük. Tegyük 160 C-os előmelegített sütőbe és süssük 60-70 percet, egyszer átfordítva. Ha valóban fiatal a borjúhús, omlós, puha lesz a hús. Szeletelés előtt pihentessük 15 percet.