4 dolog, amiért a nők TÉNYLEG több gyereket vállalnának – Szerintem

4 dolog, amiért a nők TÉNYLEG több gyereket vállalnának – Szerintem

Címlap / Életmód / Család / 4 dolog, amiért a nők TÉNYLEG több gyereket vállalnának – Szerintem

Vannak azonban dolgok, amelyek szerintem tényleg ösztönözhetnék a gyermekvállalási kedvet, és nem biztos, hogy ez az anyagi támogatásban rejlik. Különböző kutatások mutatnak rá például arra, hogy a világ egyes országaiban mennyire működik, ha pénzbeli juttatásokkal próbálják ösztönözni a gyermekvállalást. Sok vizsgálat arra jutott, hogy egészen más körülmények azok, amelyek hatására a szülők úgy döntenek, hogy akár több gyereket is vállalnak. Számomra ezek lennének azok.

Ha nem kellene lemondani a társasági életről

Az szuper, hogy ma már (legalábbis a fővárosban) rengeteg a babás program, ahol lehet más anyukákkal ismerkedni. Nekem viszont hiányzik, hogy néha valami másról is beszéljek, ne csak arról, hogy akkor hány órát is alszik és mennyi vizet iszik.

Amikor a mostani lakásunkba költöztünk, örültünk, hogy a közvetlen közelben két olyan hely is volt (a Kertem és a Dürer kert), amelyek gyerekkompatibilisek, de a nem gyerekes barátainkkal is lehet itt találkozni.

Le tudunk ülni meginni valamit, miközben a gyereknek is van hol játszania. Idén nyáron viszont a Kertem már nem kapott működési engedélyt, a Dürernek pedig másik helyre kellett költöznie. Sajnos így egyetlen hasonló létesítmény sem maradt a közelünkben.

A gyermekvállalás okai a nőknél
NickyLloyd/istockphoto.com

Ha az ingyenes ellátás valóban jó lenne

Egy ideális világban a gyerekorvos egy-egy gyors kérdésre telefonon, vagy e-mailben is elérhető lenne, a rendelés pedig nem futószalagon haladna. A vizsgálat első 2-3 percében az orvosnak arra is lenne ideje, hogy kicsit a gyerekkel beszéljen, oldja a feszültségét.

Ehhez képest azok a gyerekorvosok, akik még kitartanak, fuldokolnak a munkában, sokszor az adminisztratív feladatok veszik el az idejük legnagyobb részét.

Annyi gyerek tartozik a körzetükbe, hogy lehetetlen fejben tartaniuk nem hogy a kórtörténetüket, de a nevüket sem. Ez még mindig a szerencsésebb felállás. Nekünk például hetek óta egyáltalán nincs is gyerekorvosunk, mióta a korábbi nyugdíjba ment, újabbat pedig még nem kaptunk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást