Gyermek arcfestés biztonságosan és gyönyörűen

Gyermek arcfestés biztonságosan és gyönyörűen

Címlap / Stílus / Arc / Gyermek arcfestés biztonságosan és gyönyörűen

Egy kisgyermek számára nincs annál nagyobb öröm, mint amikor belebújhat egyik kedvenc mesehősének, vagy éppen a neki legkedvesebb állat bőrébe. Ekkor megelevenedik egy álomvilág, amiben az adott figura külső jegyeit magukra öltve, részesei lehetnek egy csodás átváltozásban. Végre igazi oroszlánok, pillangók vagy Pókemberek, Batmanek lehetnek! Egy dolog garantált: öröm lesz majd visszanézni a fotóalbumot ezekkel a képekkel!

Milyen festékkel fessük meg a gyerekek arcát? 

Mivel gyermekünk bőréről van szó, először azzal kell kezdenünk, hogy a lehető legkörültekintőbben válasszunk arcfestéket. Olvassunk utána szaklapokban, hogy milyen termékeket ajánlanak, melyek a legbőrbarátabbak.

A legjobb választás az, ha egy sminkes szaküzletbe is elmegyünk, és ott kikérjük az eladó véleményét, tanácsát. Általánosságban elmondható, hogy minden gyermekarcfesték vízbázisú, azaz langyos vízzel könnyedén lemosható. Ennek a tulajdonságának köszönhetően van egy jó hírem a kedves szülők részére, hiszen a ruhából a festéket így foltmentesen el lehet tüntetni.

Az, hogy tégelyeset vagy kréta kiszerelést érdemes vásárolnunk, nagyban függ attól is, hogy mennyire jó a kézügyességünk. A kezdő anyukáknak leginkább a kréta változatot ajánlom.

Egy jó megoldás lehet még a szivaccsal való dolgozás, ezzel a technikával nagy felületet, gyorsan és egyszerűen meg lehet festeni. Persze nem tudunk a szivaccsal apró vonalakat festeni, de a napocska vagy pöttyös labda álarchoz tuti választás ez az eszköz. Később, amikor már gyakorlottabbak leszünk, jöhetnek a nehezebb ábrák is.

Arcfesték típusok 

Az első típus a fent már említett arcfestő kréta, amelyet a bizonytalan kezű anyukáknak ajánlom.

Ennek a típusnak egy másik változata az arcfestő ceruza, melyhez nem kell víz, hiszen ez már önmagában is nyomot hagy a bőrfelületen.

Léteznek arcfestő korongok is, amelyekből nedves ecset segítségével hordhatjuk fel az arcra a festéket. Léteznek arcfesték paletták is, amikben akár 12 színt is megtalálhatunk egy-egy szettben. Itt aztán nem lehet kifogás semmilyen figura elkészítése, hiszen a színek meg vannak hozzá.

Mit fessünk a lányoknak?

A lányok nagy kedvence a pillangó motívum, melyet homlokhangsúlyosra, fél arcra, vagy egész arc felületre is meg lehet festeni. Leggyakrabban használt szín a rózsaszín, lila, ezüst, fehér. 

Mit fessünk a fiúknak?

A fiúk imádnak vadállatokká változni, például oroszlán, tigris, leopárd jelmezbe bújni.

De hasonló népszerűek a Harry Potter, Vasember, Batman, Pókember, Hulk, stb. jelmezek is, na és sosem mehetnek a kukába a kalózok jelmezek sem, ezekre örök igény van. Azt tapasztalom, hogy amikor valamilyen állattá festem meg őket, egyből átalakulnak, és felveszik annak viselkedési szokásait. Ha kalóznak festem meg a kis lurkót, azonnal felkap egy játék kardot, mellyel megvívja az elképzelt csatáit a rosszak ellen.

Díszítő elemek

lányok kedvenc díszítő eleme a csillám, melyet nem az egész arc felületére visszük fel, hanem az adott motívumnak csak egy-egy részét díszítjük, például a pillangó szárnyának a végét, vagy a virág szirmaira viszünk fel belőle. Hasonlóan kedvelt dísz a strasszkő is, mely akár a kislányok külső szemszélein is gyönyörűen mutatnak.

Itt említeném meg az arcfestő sablonokat, melyeket meg lehet vásárolni, és óriási segítségére lehet egy olyan anyukának, aki nem a legügyesebb ezen a területen.

Bármilyen figuráról is legyen szó, ha kellő lelkesedéssel, örömmel és bátran csináljuk, a gyerekek imádni fogják mind az előkészületi munkát, mind a jelmezben történő későbbi „bemutatót”is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást