Kiskoromban a nagymamám volt az, aki mindig csinált nekem valami finom édességet. Imádtam a császármorzsáját és a palacsintát, amit mindenféle földi jóval töltöttünk meg. Anyukaként én is gyakran készítek a gyerekeimnek palacsintát, tejbegrízt és ehhez hasonló finomságokat. A recepteken némileg változtattam, hogy azért egészségesek legyenek. Az ízekkel azonban óvatosnak kellett lennem, hiszen a gyerekek mindent észrevesznek. A legfontosabb, hogy az alapanyagok nagy részét lecseréltem. A finomliszt helyett teljes kiőrlésű lisztet, zablisztet, kókuszlisztet is lehet használni, a finomság ízén nem, vagy csak minimális mértékben változtatnak. Ha mindenképp finomliszt szükséges, érdemes keverni, hogy az édesség nagyobb arányban tartalmazzon egészséges lisztet. A sima vagy jázminrizs helyett érdemes basmati rizst használni, mert ennek a felszívódása lassúbb. A tej még egy sarkalatos kérdés. Amikor a gyerekeknek készítek palacsintát vagy tejbegrízt például, akkor alacsony zsírtartalmú tejet használok.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
A cikk folytatódik, lapozz!