Az ókortól fogva fontos gyógynövénynek számított, míg a XIX. század második felében elkezdtük háttérbe szorítani. Napjainkban legtöbbet a keleti konyhaművészet szerelmesei találkoznak vele, mivel a görögszéna, akit egyébként lepkeszegmagként is ismerhetsz a curry fűszerkeverékek egyik jellegzetes eleme. Mindjárt kiderítjük, hogy miért lenne értelme rehabilitálni ezt a figyelemre méltó növényt.
2/7 Gazdag tápanyagforrás
A lepkeszegmag elképesztően gazdag tápanyagokban. Az emberi test egésze számára jótékony. Serkenti az izom- és az idegműködést, kedvezően hat a növekedésre, mérsékli a magas vérnyomást, és lassítja az izmok sorvadását időskorban. Frissítő hatású, felerősíti a betegségtől legyengült lábadozók szervezetét. Alultápláltak és vérszegények számára szintén ajánlott, mivel segíti a vörösvérsejtek képződését és megújulását. Csírája rendkívül tápláló összetevője lehet a salátáknak, szendvicseknek, továbbá frissen szedett leveleivel is gazdagíthatjuk ételeinket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!