A ginkgo biloba 7 fantasztikus tulajdonsága

A ginkgo biloba 7 fantasztikus tulajdonsága

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A ginkgo biloba 7 fantasztikus tulajdonsága

A nyelvtörő név egy kínai fafajtát takar, amelynek leveleit évezredek óta óriási sikerrel alkalmazzák különböző egészségügyi problémák megelőzésére, kezelésére és gyógyítására. Nálunk leginkább étrend-kiegészítők formájában kapható, s a következő bajokra jó.

Segít megelőzni az Alzheimer-kórt

Az Alzheimer-kór a demencia, tehát az időskori szellemi leépülés egy felgyorsult formája, mely az idegrendszer visszafordíthatatlan károsodásával jár együtt.

Tudományos eredmények szerint azonban a ginkgo biloba kivonata egyfelől képes hozzájárulni a baj megelőzéséhez, másfelől pedig lassítja a pácienseknél a betegség súlyosbodását. Ez annak tudható be, hogy javítja az agyi vérkeringést.

Legyőzi a lábfájást

A nők sajnos hajlamosabbak olyan betegségekre, melyek a végtagok elégtelen vérkeringésével járnak.

Az úgynevezett perifériás keringési zavarok állandó fájdalmat, súlyos esetben pedig akár mozgáskorlátozott állapotot is eredményezhetnek.

A ginkgo biloba hatékonyan kiegészítheti a gyógyszeres kezelést, illetve hozzájárulhat a műtét szükségességének megelőzéséhez.

Szédülés ellen

A gyengébb nem tagjai az egyensúlyzavarokra is fogékonyabbak, ráadásul a menstruációs ciklus bizonyos szakaszaiban sokan rendszeres szédülést tapasztalnak.

A probléma általában a belső fül keringési problémáira vezethető vissza, melyek egyik legegyszerűbb megoldása a jó öreg ginkgo biloba.

Viszlát, PMS!

A premenstruációs szindróma becslések szerint a nők harmadának életét keseríti meg valamilyen formában.

Ha téged is megvisel a havi hormonszint-ingadozás, érdemes adnod egy esélyt a ginkgo bilobának.

Kutatások bizonyítják, hogy alkalmazásával jobb hangulatra, és kevesebb hasi panaszra van kilátás, ráadásul búcsút inthetsz a fájdalmasan feszülő melleknek.

Zöldhályog ellen

A betegség során a szemgolyó óriási nyomás alá kerül a felgyülemlett folyadék miatt. Ez a szemideg károsodását idézi elő, így végül vaksághoz vezethet.

A ginkgo biloba segíthet a szemen belüli nyomás csökkentésében, illetve vízháztartást szabályozó hatása révén hozzájárulhat a felgyülemlett folyadék eltávolításához is.

Az élesebb látásért

Cukorbetegség esetén különösen nagy veszélyben van a látás.

A diabétesszel küszködők szeme általában visszafordíthatatlanul romlásnak indul, ám a vércukorszint megfelelő beállítása mellett a ginkgo biloba is sokat tehet e fontos érzékszerv egészségének megőrzéséért, helyreállításáért. Időskorban erre különösen nagy a szükség.

A jobb memóriáért

Az agy gyógynövényének is nevezett ginkgo bilobát biztosan láttad már olyan készítmények összetevőinek listáján, amelyeket a koncentrációs képesség fejlesztésére alkottak meg.

Az agyi vérkeringés javításával ugyanis nemcsak súlyos betegségeket lehet megelőzni, hanem rövidtávú haszonként megemlíthető az emlékezőképesség és az összpontosítás javulása is.

Ha tehát szükséged van egy kis szellemi turbózásra, a ginkgo bilobához bátran fordulhatsz! Amennyiben valamilyen konkrét kór kiegészítő kezeléseként vetnéd be ezt a gyógynövényt, mindenképpen beszélj előtte az orvosoddal, mert az alternatív terápiák és a hagyományos pirulák kölcsönhatásba léphetnek egymással!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást