Életmód / Receptek / Táplálkozás

Gesztenyés sütőtökleves

Gesztenyés sütőtökleves

A hideg hónapok beköszöntével egy forró sütötök krémleves nemcsak színével, de ízével is felforrósít. Ha már ősz, akkor pedig szórjuk meg sült gesztenyével a tetejét, hogy ropogtatnivalónk is legyen benne! Rendkívül mutatós, ha a sütőtök kivájt belsejében tálaljuk.

Hozzávalók:

60 dkg sütőtök
1 zellergumó
4 dl tej
3 dl húsleves
só, bors
őrölt fahéj
koriander
12 db sült gesztenye
Elkészítés:

A meghámozott sütőtököt és zellert vágd kockákra, majd egy lábasban öntsd fel a tejjel és a húslevessel, szórd meg a fűszerekkel, majd főzd 20 percig, mielőtt összeturmixolod. Szedd a levest tányérokba, és díszítsd a meghámozott sült gesztenyékkel.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást