Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Címlap / Stílus / Test / Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

A koreai nők szépségápolása eltér az európai szokásoktól. Mi, itt a Föld túlsó oldalán hajlamosak vagyunk azt a módszert követni, hogy a már meglévő bőrhibákat tüntetjük el korrektor és bőséges mennyiségű púder segítségével. Ezzel szemben az ázsiai nők már egészen fiatalon mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtovább megőrizzék fiatalos, hamvas szépségüket.

A koreai kozmetikumok sokszínűsége világszerte ismert. Számunkra megdöbbentően sokféle arctisztítót, ápolókrémet, gélt, szérumot használ egy húszas éveiben járó nő keleten. Ennek az évtizedeken át tartó rendszeres és gondos ápolásnak köszönhetik a hölgyek, hogy arcuk még idősebb korban is olyan, mint a fiatal nőké. Sehol egy pattanás, szeplő vagy májfolt, bőrük fehér, mint a hó, ránctalan és nyoma sincs a fáradtságnak. Emberek ők egyáltalán?

Az első és legfontosabb, amit a koreai nők szépségápolásáról tudni érdemes, az a naptejfüggőségük. Akkor is használnak naptejet, ha egész nap esik az eső vagy tudják, hogy aznap csak a munkahelyükön ülnek majd. De nem csak a nők, hanem a férfiak, a gyerekek egyaránt. Még a kisfiúk is úgy nőnek fel, hogy gondolkodásukba beépül az a tudat, hogy a nap károsan hat a bőrre, ezért óvni kell.

„Ne gondoljuk, hogy elég reggel bekenni az arcunkat és az megvéd egész nap a káros sugaraktól. Kétóránként újra elővesszük a fényvédő krémet és nem spórolunk vele”– mondja Lenimida, az egyik legismertebb dél-koreai videoblogger, akinek szépségápolással kapcsolatos bejegyzését már több mint egymillióan nézték meg.

A naptejmánia mellett a másik jellegzetessége az ázsiai kozmetikának a napi többszöri sminkelés. Ők ezt felfrissítésnek vagy újrasminkelésnek nevezik, de gyakorlatilag a teljes reggeli arcfestést készítik el újra és újra a munkahelyi mosdóban vagy egy étterem toalettjében, ahol éppen tartózkodnak.

Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Röviden összefoglalva a koreai szépségápolás 7+1 lépése:

1. Arctisztítás: ez valójában két lépésből áll (szóval máris eljutottunk oda, hogy 7+1=9). Először egy olajos, majd ezt követően hab alapú lemosót használnak Hámlasztás: az elhalt hámsejtek eltávolítása nem heti vagy havonkénti gyakorlat az ázsiai nők számára, hanem a mindennapi élet részeTonizáló: ezzel a lépéssel visszaáll a bőr természetes pH-értéke és összehúzódnak a pórusok

2. Szérumok vagy ampullák: európai nő számára nehéz meghatározni a különbséget, a lényeg, hogy ezek nagyon kis mennyiségben is sok hatóanyagot tartalmaznak Fedőmaszk: bőrfeszesítő, tisztító, kollagénes vagy természetes alapú maszkok, melyeket száradásig hagynak a bőrön, majd lemossák

3. Szemkörnyék ápoló: nem csak az első ráncok megjelenésétől kezdve, hanem már középiskolás korban is használják

4. Hidratáló krém vagy éjszakai krém napszaktól függően

5. Fényvédő krém: az elengedhetetlen útitárs, amit déltől délután négy óráig akár óránként is felfrissítenek A koreai hölgyekre jellemző, hogy legalább négyféle krémet visznek magukkal akkor is, ha csak egy félórára ugranak le valahová vagy olyan helyre mennek, ahol egészen apró retiküllel érdemes megjelenni.

6. Emellett belülről is védik a bőrüket. Ennek érdekében rendszeresen fogyasztják, akár minden nap is, a C-vitaminban gazdag kimcshit, amely a koreai konyhaművészet legismertebb étele is egyben. Legfontosabb összetevői a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. Csupa olyan alapanyag, amely bizonyítottan antioxidáns és vitamindús. Továbbá desszertként, sütemény helyett gyümölcsöt szokás fogyasztani, a vitaminok és a magas víztartalom miatt.

Persze ne gondoljuk azt egy percig sem, hogy minden koreai hófehér bőrrel születik, továbbá azt se, hogy ismeretlen lenne az akné, a tág pórus vagy a mitesszer fogalma. Ezek ugyanúgy megkeserítik a nők életét, mint nálunk, legfeljebb kisebb mértékben, hála a gondos bőrápolásnak. Érdemes tudni, hogy az ázsiai nők számára bőrgyógyászhoz járni, kisebb korrekciós műtétekre időpontot kérni (botox, lézeres kezelés) olyan természetes dolog, mint nálunk a bevásárlás. Nem is csinálnak belőle titkot. Mivel ezek a beavatkozások a hétköznapi élet részét képezik, nem olyan drágák, mint a világ más részein. Mindössze tíz dollárért elvégeznek egy botox kezelést, míg ugyanezért Európa országaiban tízszeresét is elkérik.  

Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást