Fürdőszobatrendek 2022: zuhanykabin, zuhanytálcák, ajtók és paravánok

Fürdőszobatrendek 2022: zuhanykabin, zuhanytálcák, ajtók és paravánok

Címlap / Otthon / Háztartás / Fürdőszobatrendek 2022: zuhanykabin, zuhanytálcák, ajtók és paravánok

A fürdőszoba azon kevés helyiségek egyike otthonunkban, ahol nyugodtan magunkra zárhatjuk az ajtót, hogy a zuhanykabinban felfrissüljünk miközben a nyugalomról gondoskodnak a jól felszerelt zuhanytálcák, ajtók és paravánok. Most, a további korlátozások fenyegető veszélye nélkül, itt az ideje, hogy felújítsuk belső szentélyünket, és tökéletes helyet teremtsünk a kikapcsolódásra, vagy egyszerűen rendesen tartsuk tisztán a területet. (x)

Mi az a zuhanykabin?

A zuhanykabin egy komplett egység hátlappal és ajtóval, így minden belső felülete tömített és vízszigetelt. Ez azt jelenti, hogy nem kell csempézni a falakat mögötte. A zuhanykabinok magukban foglalják magát a zuhanyrendszert, valamint egyéb beépített funkciókat, például a zuhanytálcákat, ajtókat és/vagy paravánokat. Ez kényelmes, többfunkciós megoldássá teszi, valamint tökéletes zuhanyozási élményt nyújt. Általában akrilból készülnek a tartós és modern felület érdekében, üvegajtókkal és porszórt vagy eloxált keretekkel.

A zuhanykabin a fürdőszobák széles skálájához jó választás lehet. A fő tényező a hely, ezért a kabin méretét a fürdőszobához célszerű igazítani. Érdemes megfontolni a fürdőszoba stílusát is, hogy a zuhanykabin illeszkedjen hozzá, és kiegészítse a többi bútort a helyiségben. A hazai webáruházakban igen nagy a zuhanykabin-kínálat, egyes típusokat 50 és 350 ezer forintért is beszerezhetünk, utóbbira példa a Sanimix Hidromasszázs zuhanykabin káddal, amely minden igényt kielégít.

Könnyen telepíthetők a zuhanykabinok?

Általánosságban elmondható, hogy egy keretes zuhanykabint könnyebben fel lehet szerelni, mint például egy keret nélkülit. Ugyanakkor a hagyományos zuhanykabinokhoz képest még így is meglehetősen könnyen felszerelhető mindkettő.

A jó zuhanykabin elengedhetetlen, de ami még fontosabb lehet, ezek a zuhanytálcák, ajtók és paravánok kényelmet biztosítsanak különösen akkor, ha van zuhanykád, és szeretnénk lemondani a zuhanyfüggönyről. A függönyöket nehezebb tisztán tartani, gyakran lesznek penészesek, és nem esztétikusak a fürdőben.

Zuhanyozás másképp

A fürdőkád zuhanyfala (paravánok jelentősége) nagyszerű módja annak, hogy fürdőszobánk tiszta maradjon zuhanyzás közben. Az Evora kádparavánok már 30 ezer forintért megvásárolhatók a közkedvelt hazai webshopokban.

A kádparavánok praktikus és elegáns megjelenése nagyon jól illeszkedik a fürdőszobába. A nagy teherbírású alumínium fali profilnak köszönhetően hosszú távú lesz a stabilitás. A fali forgó profil emelő szerkezettel lettek kiépítve, ez biztosítja számunkra az akadásmentes nyitást, illetve záródást. Az üveglap 6 mm vastag biztonsági üvegből készült, felülete nano bevonatos kezelést is kapott, amelynek következtében ellenállóbbá vált a vízkő, a szappan és egyéb lerakódásokkal szemben, ezért a karbantartása igazán egyszerű. A terméket kifelé és befelé is lehet nyitni. Szerelési iránya mindenre kiterjedő, így tetszőlegesen jobbos, vagy balos irányba egyaránt felszerelhető. A szilikon vízvető profilja teszi lehetővé az ideális vízzárást. Az előforduló fali egyenlőtlenségeket nagyszerűen el tudják tüntetni, mivel a fali profil állítható.

Könnyen telepíthetők a zuhanytálcák, ajtók és paravánok?

A fürdőzuhany-tartozékok felszerelése egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák. Bár a barkácsolással időt és pénzt takaríthat meg, viszont mérlegelje, hogy megéri-e megrongálni vadonatúj dolgait vagy a fürdőszoba falát! Tökéletesen felszerelhet egyet, ha némi elszántsággal és a YouTube-on lévő útmutatóval nekikezd a munkának, de ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor hívjunk inkább szakembert.

A kiváló minőségű zuhanykiegészítők nem okozhatnak problémát a fürdőszobában. Nézzünk körül bátran a hazai webáruházakban, és olvassuk el a termékleírásokat. Győződjünk meg róla, hogy zuhanykabin, illetve zuhanytálca, ajtók és a paravánok kiváló minőségűek, edzett biztonsági üvegből készültek-e, különben később kellemetlenséget okozhatnak.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!