Apa és fia összefogott, ma mennyei frissen préselt italokat készítenek – interjú a Präs megálmodóival

Apa és fia összefogott, ma mennyei frissen préselt italokat készítenek – interjú a Präs megálmodóival

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Apa és fia összefogott, ma mennyei frissen préselt italokat készítenek – interjú a Präs megálmodóival

Az utóbbi években sok család döntött úgy Magyarországon, hogy közösen kezdenek bele egy vállalkozásba, az ilyen elhatározásokból pedig szerencsére gyakran csodás végeredmény születik.

Pontosan ilyen számomra Tóth Tamás és édesapja, Tóth József története is, akik a minőségi, ráadásként isteni finom hidegen préselt zöldség- és gyümölcslevek gyártása mellett kötelezték el magukat még 2022-ben, és így született meg az azóta egyre sikeresebb Präs.

Honnan ered az egészséges életmód iránti elkötelezettséged?

Az életem nagy részét élsportolóként töltöttem, aminek kapcsán mindig kerestem, hogyan támogathatnám a teljesítményemet, regenerációmat természetes módon. A sok edzés mellett nehéz volt elég tápanyagot, vitamint bevinni, főleg olyat, ami könnyen emészthető. Így fedeztem fel a gyümölcs- és zöldséglevek jótékony hatását, majd ebből nőtte ki magát egy saját vállalkozás ötlete.

Viszont amellett, hogy az egészségem támogatása volt a cél, praktikus ember is vagyok, és nem szívesen tettem volna minden nap köröket juice bárokba. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha olyan helyeken árulnánk, ahol más saját kategóriájukban kiemelkedő minőségű termékekkel találkozhatunk, mint a kovászos pékségek, speciality kávézók. Mostanra pedig már nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is egyre több helyszínen jelen vagyunk.

Fotó: Präs

Mi az eredeti foglalkozásotok, és mekkora szerepet tölt be most az életetekben a Präs?

Édesapám egy sosem nyugvó szellem, számtalan ötletet valósított már meg, több vállalkozása volt Budapesten és a Balaton mellett is. A vendéglátó vonalat ő hozta a közös projektbe, amin most teljes erőbedobással dolgozik. Én a Präs mellett a harmadik olimpiámra készülök, az első kettőn mint triatlon versenyző vettem részt, most a triatlon sportvezetőségének tagjaként utazom Párizsba.

Fotó: Präs

Hogyan élitek meg, hogy egy családként dolgozok együtt?

Meglepően könnyen, sőt a vállalkozás elindítása óta szorosabbá vált a kapcsolatunk. Egyszerűen, hatékonyan megy a kommunikáció, feladatmegosztás, félszavakból is értjük egymást.

Milyen jótékony hatásai lehetnek, ha rendszeresen iszunk frissen préselt leveket?

Huh, hát erről hosszan tudnék mesélni, nehéz lenne néhány szóban válaszolni. A legfontosabbak között említeném a vitamin- és ásványianyag, valamint az antioxidáns tartalmat, az emésztés támogatását, a bőr egészségéhez való hozzájárulást, sőt a leveink kitűnő hidratálók is. Ha valaki szeretne mélyebben elmerülni a témában, ajánlom a honlapunkon a tavaszi fáradtság megelőzéséről szóló blogbejegyzésünket.

Fotó: Präs

Hogyan jelenik meg a márkátok életében a környezettudatosság?

Az egyik fő célunk egy zero waste termék létrehozása volt, amit sikerült is megvalósítani. Egyrészt csomagolásra csak üvegballonokat és üvegpalackokat használunk, amiket aztán üresen össze is gyűjtünk és újra felhasználunk. Másrészt a préselés során keletkezett maradék sem vész kárba, állateledel és komposzt lesz belőle.

Fotó: Präs

Mi az, ami miatt szerintetek manapság mindenkinek megéri nyitni az egészséges hazai élelmiszerek felé?

Az egészség- és környezettudatosság következő szintje, ha nem csak azt nézzük meg, mit eszünk, iszunk, hanem azt is, ez honnan származik. A hazai termékek egyrészt frissebbek – mivel kevesebb idő telik el, míg az alapanyagokból a késztermék az asztalunkra kerül -, másrészt környezetkímélőbbek – kisebb a szállításuk során keletkező szén-dioxid kibocsátás -, valamint esetükben szorosabb kapcsolat tud kialakulni a termelők és a fogyasztók között.

Fotó: Präs

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondoltok vissza a legszívesebben, és milyen jövőbeli terveitek vannak?

Számomra az a legnagyobb elismerés, hogy egy év után olyan partnerekkel dolgozhatunk együtt, mint a Babushka, Norma Budapest, Pipacs Pékség, SALT Bakery vagy a Törökbálinti Nagykifli.

Jó visszajelzés, hogy szükség van egy ilyen termékre, ami a lehető legmagasabb minőségben készül 100% gyümölcsből és zöldségből, hidegen préselve, mindig frissen van a hűtőkben és nincs se hőkezelve, se tartósítva.

Fotó: Präs

Sokszor fordulok meg vásárlóként partnereinknél, és mindig mosolyt csal az arcomra, amikor látok valakit, aki először kóstolja meg  egyik termékünk, majd rácsodálkozik, hogy ilyen íze is lehet egy gyümölcslének.

A jövőben azon dolgozunk, hogy még több pékségbe és kávézóba el tudjuk juttatni termékeinket és az értékeket, amit képviselünk. Célunk hozzájárulni egy egészségesebb, környezettudatosabb társadalomhoz egy olyan termékkel, ami ráadásul finom is.

Nyitófotó: Präs

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!