Franciaország 10+1 legszebb látnivalója

Franciaország 10+1 legszebb látnivalója

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Franciaország 10+1 legszebb látnivalója

Festői tájak, érdekes látnivalók, történelmi remekek várják mindazokat, akik Franciaországba látogatnak. Összegyűjtöttük a szerintünk legszebb francia úti célokat!

Mont Saint-Michel

Egyike Franciaország legfestőibb helyének. Mont Saint-Michel a normandiai területen fekvő bájos falu, ódon apátsággal, bájos üzletekkel és éttermekkel.
A faluból csodás kilátás nyílik az óceánra és a környező normandiai vidékre.

Francia Riviéra

Dél-Franciaország kétségtelenül legfontosabb kirándulóhelye. Nyáron tengerparti nyaralásra, hidegben pedig hangulatos autó kirándulásra alkalmas a Riviéra, mely otthont ad a legelőkelőbb tengerparti városoknak, mint Nizza, Saint Tropez és Cannes.
Ugyanakkor csendes, tradíciókat megőrző bájos falvakat is meglátogathatunk itt, mint Castellar, La Turbie, Antibes, ahol alacsony költségvetéssel is varázslatos kirándulásban lehet részünk.

Versailles palota

A Versailles-i palota egyike a világ legszebb látnivalóinak, melyet mindenképp érdemes meglátogatnunk ha Franciaországban járuk. Párizsból alig 30 perc alatt eljuthatunk ide vonattal. A Palotához hatalmas birtok tartozik. 
Érdemes belülről is megcsodálni a kastélyt, mely otthona volt egykor XIV Lajosnak és Marie Antoinette-nek. A Versailles-i Palota gyönyörű virágos parkkal büszkélkedhet, melyben kellemes sétát tehetünk.

Aquitaine

Franciaország egyik leváltozatosabb régiója, hosszú Atlanti-óceánra nyíló szörföző strandjaival, híres városokkal, mint Bordeaux vagy Biarritz.
Itt találhatók Franciaország legnagyobb erdői, a híres Dordogne-i és Lot-et-Garonne-i tájak, középkori falvakkal, várakkal és erdős völgyekkel tarkítva.

Kép forrása: Saint Emilion Gironde WHERE id = Aquitai

Eiffel-torony

A már Franciaország szimbólumává vált Eiffel-torony látogatása nélkül nem távozhatunk. A torony kétséget kizáróan a legszebb úti célja Párizsnak, innen csodás panoráma nyílik a városra (különösen tiszta időben).
A csúcsra talán este a legjobb felmenni, a párizsi fényeknél ugyanis aligha lehet romantikusabbat elképzelni, ráadásul óránként tartanak fényshowt is.

Fontainebleau kastély és erdő

Párizs közelében elhelyezkedő híres kirándulóhely. Körülbelül egy órára található a francia fővárostól. Az itt található hatalmas kastély egykor Napóleon rezidenciája volt (Château de Fontainebleau).
A kastélyban található többek közt Napóleon trónja, katonai egyenruhája, csizmája és kalapja is.

Louvre

Párizs sok nagy múzeummal és művészeti galériával büszkélkedhet, amelyek közül kétségkívül a Louvre Múzeum a legimpozánsabb. Akár egy egész napot is el lehet tölteni a múzeumban, ahol megcsodálhatunk többek közt sok száz világhírű festményt, mint például a Mona Lisa-t is.
Ha Párizsban múzeumlátogatásra készülsz, nem árt ha tudod, hogy minden hónap első vasárnapján a legtöbb párizsi múzeumba ingyenes a belépés.

Chambord Királyi Palota

Ha szeretnéd meglátogatni Franciaország híres palotáit, a Chambord Királyi Palotát egyszerűen vétek kihagyni.
Egyike Európa legnagyobb és legpazarabb palotáinak, több mint 400 szobával, lenyűgöző faragott lépcsőházzal, gyönyörű erkélyekkel, amelyekről szép kilátás nyílik a Loire völgyére.

Dordogne

A Franciaország dél-nyugati részén található tartományt 1001 kastélyok vidékének is nevezik. A számos történelmi város és falu szétszórva fekszik a vonzó, vidéki tájon.
Híresek továbbá a Dordogne-i őskori barlangok, melyeket az UNESCO világörökségnek nyílvánított.

Kép forrása: Fenelon kastély WHERE id = Dordogne

Provence

Franciaország egyik legszebb vidéke Provence. A legigényesebb turisták igényeit is kielégíti a hegyvidéki és tengerparti táj, a gyönyörű középkori falvak látványa, melyek közt levendula mezők fürtöződnek és olajfaligetek zöldülnek.
Itt található néhány híres történelmi emlék is, mint az Avignon és Arles.

Kép forrása: Banon WHERE id = Provence

Giverny

Egy idilli folyóparti vidék Normandia határán, amely leginkább arról híres, hogy itt született az impresszionalizmus. A kis falu egykor Claude Monet dédelgetett menedéke volt.
Itt megtalálhatod Monet egykori rózsaszín házát, sétálhatsz a nyilvános kertekben és megcsodálhatod a fallal körbevett tavat, melyet Monet oly sok festményén jelenített meg. Szinte mesébe illők a tavirózsák, síró fűzfák, bambuszok és az ikonikus zöld japán híd.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!