Dekor / Otthon

Így lehet franciásan elegáns az otthonod – Párizsi sikk 5 tippel

Így lehet franciásan elegáns az otthonod – Párizsi sikk 5 tippel

Lakberendezési trendek jönnek-mennek, de a francia sikk sosem megy ki a divatból. Ez a dekoratív, gyönyörű stílus minden korban leveszi az embert a lábáról grandiózus megoldásaival és mérhetetlen eleganciájával. Ahogy a francia hölgyek is erőlködés nélkül divatosak, ahogy a macskaköves utcákon sétálnak egy kis fekete ruhában és nagy napszemüvegben, úgy a párizsi lakásoknak is van egy megmagyarázhatatlan bája.

Nézzük, mi az az öt lakberendezési trükk, amivel egy kis francia eleganciát csempészhetünk otthonunkba.

1. Egy hangsúlyos fókuszpont

A párizsiak szerencsések, mert nem olyan otthonaik vannak, amik üresen csak egy sima fehér kockát alkotnak, hiszen amint belépünk náluk egy lakásba, még bútor nélkül is elvarázsol minket a gyönyörű fényes parketta, vagy a hatalmas, kétszárnyas ablakok.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

De ha ez nem is adott, akkor is hozhatunk az enteriőrbe egy kis franciás bájt. Installáljunk egy díszes kandallót, vegyünk egy elegáns dizájner fotelt, akasszunk a falra egy cirkalmas keretű nagy tükröt, vagy díszítsük fel elegáns tárgyakkal és könyvekkel üveg dohányzó asztalunkat. A lényeg, hogy legyen legalább egy olyan tárgy a szobában, ami stílusával egyből odavonzza a szemet. Ezek általában nem olcsó bútorok, de minden esetben időtállóak és minőségiek.

2. Az arany és bársony bűvöletében

A bársony és az arany kombinációja erőteljes duó, melyből árad a luxus. Ha férfias teret szeretnél, akkor válassz indigó kék vagy méregzöld bársonyt, ha nőiesebb hatásra vágysz, akkor rózsaszínt, ami most ráadásul divat is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A bársony a kifinomult eleganciát, az arany kiegészítők pedig a gondtalan fényűzés hangulatát hozzák be a szobába. Nem kell drága dolgokat vennünk, elég, ha pár olcsóbb dekor-tárgyat aranyra fújunk. Ha a bársony fotelen vagy kanapén hanyagul keresztüldobsz egy szőrmetakarót – szigorúan csak műszőrmét – akkor a hatás elleállhatatlan lesz!

3. Virág minden mennyiségben

Párizsban még dívik az a kedves szokás, hogy az emberek vesznek virágot az otthonukba. Munkából hazafelé beugranak a kedvenc virágboltjukba és felkapnak egy csokor szépséget, csak úgy, maguknak, elvégre sokkal jobban esik a reggeli kávé és croissant az erkélyen, ha egy kis színes virágcsokor díszeleg az asztalon.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy francia stílusban berendezett otthonba azonban nem illik akármilyen virág! Válasszunk peóniát, nagyfejű rózsát, vagy egy dús csokor tulipánt, amit díszes vázában helyezünk a szoba középpontjába.

4. Egy álomszép galéria fal

Párizsban szinte minden a művészetekről szól, így természetes, hogy lakásaikban is megjelenítik. Nincs olyan francia lakos, akinek ne lenne legalább egy ismerőse, aki fest, rajzol, vagy remek grafikákat készít. Talán ez is az oka, hogy szinte minden francia szoba falát festmények ékesítik. Nem kell drága képeket vásárolnunk, a netről is letölthetünk pár jópofa grafikát vagy akár mi is alkothatunk valamit.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A nagy lakberendezési áruházakban olcsón kaphatunk képkereteket. A párizsi stílusba a fehér és az arany illik a legjobban, így elég, ha pár fehéret lefújunk arany spray-vel. Akkor a legdramatikusabb a hatás, ha a galéria falon különböző nagyságú vagy stílusú keretekben lógnak a képek. A vintage keretek, vagy a sima poszterek is szépen megférnek egymás mellett.

5. Csillogó csillárok

Képek forrása: 1 / 2

Egy párizsi otthonban mindig megjelenik a királyi pompa fénye és ezt általában vagy egy grandiózus dizájner lámpa, vagy egy tündöklő csillár. Ha úgy érzed, az otthonod nem olyan nagy, hogy elbírjon egy impozáns csillárt, akkor válassz egy méretes századközepi stílusú állólámpát, ami szintén elegáns fókuszpontja lehet a helységnek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást