Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már alig várom a karácsonyi vásárokat, ahol órákig lehet bolyongani egy pohár forró itallal a kezünkben. Szerencsére egy hónap múlva már érezhetjük a fahéj és szegfűszeg illatát a belvárosban, de addig is megosztok veletek pár tuti ital receptet, melyeket élvezettel szürcsölhetsz majd a hideg napokon.
2/5 Salep
Ez egy finom, krémes állagú török ital, ami nagy kedvenced lesz, ha egyszer kipróbálod. Az eredeti verzió alapja egy bizonyos orchidea fajta gyökerének őrleménye, de ez kukoricakeményítővel tökéletesen helyettesíthető, így elég, ha csak a sarki boltba ugrasz le az alapanyagokért.
Hozzávalók: 1 csapott ek kukoricakeményítő, 6 dl tej, 2 ek cukor vagy valamilyen édesítő, fahéj (ízlés szerint)
Szórd a kukoricakeményítőt egy kis lábasba, öntsd fel tejjel, majd keverd ki csomómentesre. Közepes tűzön, folyamatos keverés mellett forrald fel az italt, ami szerencsés esetben már besűrűsödött.
A cukrot vagy édesítőt a legvégén add hozzá, és alaposan keverd bele. A végén jöhet a fahéj. Nem egy kalóriaszegény ital, de sokat tehetsz vonalaid megőrzése érdekében, ha fehér cukor helyett más, természetes édesítőt használsz, például nyírfacukrot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!