Forró, fűszeres finomság: a forralt alma cider receptje

Forró, fűszeres finomság: a forralt alma cider receptje

Címlap / Életmód / Receptek / Forró, fűszeres finomság: a forralt alma cider receptje

Az alma cidert talán almabornak lehetne fordítani, mégsem egészen ugyanarról van szó. Utóbbi ugyanis erjesztett, ezért valamennyi alkoholt is tartalmazó, hidegen fogyasztott ital, míg ez a cider egy frissen készülő, forró és alkoholmentes finomság. Mutatjuk, hogyan készül, és mivel érdemes inni!

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Hozzávalók:

  • alma
  • narancs
  • fűszerek (fahéj, csillagánizs, szerecsendió)
  • valamilyen édesítő (lehet cukor, de méz, juharszirup vagy barna cukor is)
  • víz

Elkészítés:

Az almákat alaposan mosd meg, vágd ki a magházat és kockázd fel a gyümölcsöt. Nem kell meghámozni! A narancsot alaposan tisztítsd meg és vágd karikákra. A gyümölcsöket a fűszerekkel együtt tedd egy nagy lábasba, és önts rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket, majd még egyszer ennyit. Fedd le a lábast, és kezd el főzni a cidert, míg az alma teljesen meg nem puhul. Attól függően, hogy mekkora adag italt készítesz, ez akár több órát is igénybe vehet. Ha kell, közben pótold a vizet. Ha az alma már puha, egy krumplinyomóval vagy egy fakanállal törd össze a lábasban a gyümölcsöt, hogy még többet kiengedjen az ízéből, és forrald még néhány percig az italt.

Ezután vedd le a lábast a tűzhelyről, és egy gézlapon keresztül szűrd le az italt, hogy felfogd a gyümölcsöket és a fűszereket. Alaposan nyomkodd ki a lapot, hogy a gyümölcsökből minden finom, zamatos kortyot kipréselj. A tiszta cidert édesítsd ízlésed szerint, és tálald forrón az italt.

bhofack2/istockphoto.com

Mivel idd?

Az alma cider önmagában is finom, édes és forró finomság, de nyugodtan tetézheted még az élvezetet. Tálaláskor néhány friss narancsgerezded vagy fahéjrudat is dobhatsz a poharakba, de ha felnőtteknek kínálod, egy löttyintésnyi brandy vagy gin sem rontja el az italt. A ciderrel töltött pohárba tehetsz egy filteres chai teát is, vagy fűszerezheted frissen reszelt gyömbérrel is az italodat.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!