VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Hogyan, milyen indíttatásból kezdtetek el annak idején ecetekkel foglalkozni?
A vidékre költözéssel kezdődött minden. Éltünk a lehetőséggel, hogy zöldséget-gyümölcsöt termesszünk, és az első időszakban a vegyszermentesség nagyon sok kihívást hozott. A növényekkel együtt, zömével jelentek meg a mindenféle kártékony rovarok, poloskák és egyebek, amik ellen a kezdetekben csekély volt az eszköztárunk.
Számunkra ez a helyzet egyértelműen azt mutatta, hogy nincs egyensúly. Lázasan kerestük a megoldásokat, tanultunk, informálódtunk. Bevetettünk növényi ázalékokat, úgynevezett „fermentátumokat”, amiket aztán a locsolóvízzel a talajba és a növényekre juttattunk. És volt változás. Mindeközben egyre több analógiát fedeztünk fel az ember emésztőrendszere és a talaj között. A fermentátum haszna nemcsak a mi szervezetünkben, hanem ezúttal a talajban is megmutatkozott.
Ezt a folyamatot egy ízben úgy is támogattuk, hogy a természet részeiként mi is tisztítókúrába kezdtünk, és többek között élő, szűretlen ecetet is rendszeresen fogyasztottunk. Almaecetet és birsecetet készítettünk. És miután finomak voltak, egyre több mindenből kipróbáltuk az ecetkészítést. Tulajdonképpen itt kezdődött minden.
