3 férfitípus, aki nagyon nehezen köteleződik el melletted. Lehet, hogy a párod is köztük van?

3 férfitípus, aki nagyon nehezen köteleződik el melletted. Lehet, hogy a párod is köztük van?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 férfitípus, aki nagyon nehezen köteleződik el melletted. Lehet, hogy a párod is köztük van?

Olyan férfitípusokat mutatunk ma, akik nagyon vonzóak, sármosak és úgy tűnik, valójában minden teljesen rendben van velük. Egy kivétellel: nem akarnak elköteleződni melletted. Utánajártunk, milyen okok állnak a háttérben, és miért nem teszik meg a végső lépést a közös jövőtök érdekében.

A határozatlan

Ő az a férfi, akivel tulajdonképpen tényleg minden stimmel, egyszerűen nem tudsz rájönni, miért nem léptek egyről a kettőre.

Számodra egyértelmű, hogy nincs senkije, nem szerelemes a volt barátnőjébe, tökéletesen jól kijöttök, ha eljutottatok az ágyig, ott is maximálisan összepasszoltatok.

Kedves, sármos, törekvő, látszik, hogy sok mindent le akar tenni az asztalra. Rendszeresen közli, vagy legalább érezteti veled, hogy te vagy számára az igazi, és melletted akarja leélni az életét, mégsem tesz ezért semmit.

Kicsit azt érezheted, se veled, se nélküled kapcsolatban éltek, de legalábbis nyitottak maradtak azok a kapuk, amik a „hivatalos” járáskor be szoktak zárulni. Ám amikor felhozod ezt a témát, leráz valami olyan dumával, hogy egyelőre nem tökéletesek a körülmények.

Miért nem köteleződik el?

Nem csak azért, mert valóban éretlen egy komoly kapcsolatra, hanem sajnos azért, mert nem kellesz neki igazán. Ha úgy érzed, minden tökéletes, szerinted működhetne a kapcsolatotok és a másik is ezt állítja, akkor mégis mi állhatna közétek?

Nincs olyan körülmény, amit a valódi, nagybetűs szerelem ne írhatna felül. Nem számít a távolság, az életkor, az anyagiak, semmi – legalábbis akkor és ott, ezek csak mellékes szereplők.

Biztos, hogy a férfiak sokszor racionálisabban tudnak gondolkozni, mint mi, de ha szerelmesek, ők is elvesztik a fejüket. A legrosszabb ebben a férfitípusban az, hogy képes évekig hitegetni, és egészen addig húzni a végleges búcsút, amíg talál magának valakit, akibe tényleg szerelmes.

Te pedig ott maradsz egyedül, és kezdhetsz mindent elölről.

A foglalt

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy az emberek úgy flörtölnek és ismerkednek, mintha nem lenne senkijük.

Idővel persze kiderül a „turpisság”, de ha addigra fülig szerelmes vagy, nem biztos, hogy egykönnyen ki tudsz hátrálni a kapcsolatból. Főleg nem akkor, ha a férfi egész végig hiteget téged, miszerint el akarja hagyni a barátnőjét, feleségét, nem boldog vele, gyakorlatilag már nincs köztük semmi.

Kifogásokat keres, amiért nem szakít: mert van gyerek, mert közös a hitel, mert a nő még túlságosan szerelmes, stb.

Ez akár igaz is lehet, természetes, hogy nem könnyű otthagyni egy gondosan felépített életet, mondhatjuk, a bizonytalanért. Az már más kérdés, mennyire tisztességes úgy valaki mást keresni, hogy az életünk nagyon jelentős része nincs lezárva…

Miért nem köteleződik el?

Mert lehet, hogy nem is akar.

Van a férfiaknak egy olyan típusa, aki mindig talál kifogást a következő lépés megtétele ellen, és ezzel csúnyán visszaélnek az érzelmi kihasználhatósággal.

Most azt mondja, hogy a gyereke, vagy a közös hitel miatt nem akar elköteleződni, de amikor végre megtörténik a válás, akkor majd azzal jön, hogy nem tudja, készen áll-e ismét egy komoly kapcsolatra.

Ha mindenképpen egy foglalt férfit tartasz életed szerelmének, és ezzel ő is így van, akkor rövid időn belül lépni fog, hogy együtt lehessetek.

Egyszerűen sokkal fontosabb leszel számára minden másnál. És mi a rövid idő? Mondhatnánk, hogy élethelyzettől függ, de az biztos, hogy nem nyúlik el hosszú hónapokra, főleg nem évekre.

A szerető

Ez a férfitípus igazi alfahím, valódi rosszfiú, alig-alig akad olyan nő, aki ellen tud állni neki. Ők sem azért, mert nem landolnának szívesen az ágyában, hanem mert tapasztaltak annyit, hogy tudják, nem érdemes kezdeni vele.

Talán mélyen neked is ezt súgja az eszed, de a szívedet már elrabolta, így azt veszed észre, hogy újra és újra egymás ágyában köttök ki. Mivel maximálisan ismeri a női testet, nagyon nehezen mondasz neki nemet, de igazából nem is akarsz, mert úgy tűnik, az élet más területein ugyancsak összepasszoltok.

Azt érzed, ő szintén így vélekedik, előfordulhat, hogy meg is említi, veled el tudna képzelni valami komolyabbat. Csak most még annyi minden vár rá, valahogy nem érzi késznek magát erre az elköteleződésre. Hiszen, ő ezt úgy képzeli el, hogy akkor jöhet a házasság, gyerek… Tipikus rosszfiús, hitegetős duma.

Miért nem köteleződik el?

Mert tökéletesen megfelel neki ez az életforma. Akkor és azzal van együtt, akivel akar, pontosan tudja, hogy akkor fordul komolyra egy kapcsolata, amikor ő szeretné. Ő a gyenge láncszeme a viszonyoknak, nem fél attól, hogy vele szakítanak, ezt a lépést mindig ő teszi meg.

Irányító típus, aki a saját életét menedzseli: a forgatókönyvében minden nő csak egy játék, akiket kedvére rakosgat és manipulál. Lehet, hogy ez nem tudatosodik benne teljesen, ráfogja arra, hogy hajtja a vére, vagy ezt rendelte az evolúció, és nem tehet róla.

Kérdés, hogy ezzel téged is rá tud szedni a sorban állásra, várakozásra, vagy nem? Nyilván az érzelmeit nem irányíthatja az ember, de az ilyen típusú férfiakra csak úgy szabad tekinteni, ahogy ők tekintenek a nőkre: egyéjszakás kalandként.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást