6 férfitípus, akivel még véletlenül se randizz

6 férfitípus, akivel még véletlenül se randizz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 férfitípus, akivel még véletlenül se randizz

Ha már szerelmes az ember lánya, akkor nincs visszaút, a józanész szerepét átveszi valami egészen más, sokkal hatalmasabb iránymutató. Éppen ezért, ha valami azt súgja, hogy az adott férfit jó messziről elkerülnöd, akkor hallgatnod kell a megérzésedre és érdemes még a randitól is visszakoznod.

Anyuci pici fia

Akadnak, akik képtelenek lemondani az otthon nyújtotta biztonságról és anyuci főztjéről, de még ha akarnának, se lenne lehetőségük tényleges elköltözni, ugyanis a drága mama hajlandó komoly bűntudatot ébreszteni csak azért, hogy a fiacskáját még tovább pátyolgathassa. Az anyóssal egyébként is ritkán könnyű bánni, hát még azzal, aki a végletekig ragaszkodik a tökéletes menyasszonyhoz, aki lényegében sosem fog eljönni. Az ilyen párkapcsolat megkeserítheti a minden napjaidat, nem is beszélve az állandó viaskodásról, amit a hőn szeretett mamával kell vívnod – természetesen anélkül, hogy erről valaha is egy rossz szót ejtenél.  

A foglalt férfi

Az elvált férfi nem feltétlenül rossz parti, de a házas- és a komoly párkapcsolatban élő mindenképpen. Még akkor is, ha jóformán bele lett kényszerítve a házasságba és a messzemenőkig hitelesen előadja, hogy ő bizony egyáltalán nem szerelmes, csak hát ott vannak a gyerekek, és az asszony nem is sejti, hogy el akar válni. Nos, ez leginkább azt mutatja, hogy részint még ő is ragaszkodik a házasságához és esze ágában sincs elválni, csak kalandozni, esetleg arról lehet még szó, hogy próbálkozik, próbálkozik, aztán a nagy számok törvénye alapján majd csak lesz valaki, aki miatt érdemes elhagyni a biztosat. Ha kísérleti nyúl-, és házasságtörő címkével ellátott nőszemély akarsz lenni, akkor hajrá, de ha nem, akkor inkább állj tovább.  

Az örökös rosszfiú

Majdnem minden nő arra vágyik, hogy meghódíthasson egy igazi rosszfiút, akiért bomlik a tömeg, s aki mellette természetesen maximálisan jófiú lesz. Ez nem lehetetlen, de ritka, mint a fehér holló. Már csak azért is, mert aki világéletében rosszfiú volt, az pontosan tudja, hogy egy nőt akkor is meg lehet tartani, ha mellette éli a világát, csak jól kell hazudni és még jobban színészkedni. De még ha ténylegesen szerelmes is lesz beléd az adott férfi, akkor sem tudhatod, hogy mennyire komolyodott meg, illetve kitartása meddig lesz ilyen mélyenszántó, tehát az egész kapcsolatotok alatt ott fog a levegőben lógni, a „mi lesz, ha visszatér a régi éne”. Így pedig nem lehet felhőtlenül boldogan élni.

A rámenős

A rámenős pasik taktikája sokszor azért nyerő, mert idővel bevesszük a dumájukat és lehetetlennek tartjuk, hogy ilyen kitartó ostrom mögött ne legyen valódi teljesítmény –, ám sokszor sajnos még így is melléfogunk. Ez az egyik lehetőség. A másik pedig az, hogy már annyira unjuk a rámenősséget, hogy inkább hagyjuk magunkat levenni a lábunkról, csak hogy végre nyugtunk legyen. Lényegében egyik megoldás sem célravezető, hiszen a végeredmény ugyanaz: a férfi eléri, amit akart, s ebből kifolyólag ritkán akar továbbra is a társaságunkban tartózkodni. Akárcsak az örökös rosszfiú esetében, a túlságosan rámenős férfiaknál is egy igazi cél van, s ez a vadászat. Ha megkapják, amiért dolgoznak, akkor már nem leszel olyan érdekes számára, s ha időközben beleélted magadat a dologba, akkor összetörik a szíved.

A babusgató

Ha nem vagy a végletekig romantikus és nem szereted, ha a másik teljesen alárendelt szerepet játszik, akkor ezt a férfitípust nem neked találták ki. Bár minden nő értékeli a törődést és az odafigyelést, nem mindenki szereti, ha porcelánbabaként bánnak vele az életben és az ágyban egyaránt.
Amikor egy férfi a „gyengébbik nem” kifejezést túlságosan is szó szerint veszi, akkor egyben biztosítja, hogy maximálisan elkényelmesedsz, s mivel mindent a feneked alá tesz, hajlamos leszel hárpiává válni, amikor valamiért magadnak kell megdolgoznod. Ha nem akarod elveszteni az egyéniségedet és a tenni akarásodat, akkor inkább igyekezz olyasvalakit magad mellé választani, aki egyenlő félként és nem babusgatni való személyként tekint rád.

A tökéletes ellentéted

Mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, s ez szó szerint igaz. Ám arról már nem szól a mondás, hogy a különbözőség alapjaiban rengetheti meg a párkapcsolatot. Talán már neked is volt olyan viszonyod, amiben tökéletesen működött a szex, érzelmek is voltak, de egyszerűen nem bírtatok egymás mellett megmaradni. Lehet, hogy nem sikerült rájönnötök, miben különböztök annyira és az is lehet, hogy pontosan tudtátok, miért nem fog működni ez az egész, a lényeg ugyanaz: ha valaki merőben más értékrenddel, személyiséggel bír, mint te, azzal sosem fogsz zöldágra vergődni. Természetesen nem lehetetlen, hogy valaki megváltozzon a kapcsolatáért, de az alapvető személyiségjegyeket igen nehéz formálni bárki más kedvéért.
Ha már eleve lemondásokkal és kompromisszumokkal kell indítanod a kapcsolatodat, akkor valószínűleg később sem lesz másként, te leszel az, aki feláldozza a boldogságát a család összetartásáért. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!