Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel

Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel

A Floridai Állami Egyetem kutatói 113 új házas, huszonéves házaspárt vizsgáltak Texasban. Megpróbálták felmérni a vonzerő fontosságát, valamint az étkezési szokások kapcsolatát a házasságon belül.

Sikeresebbek azok a házasságok, amikben a nők vonzóbbak

Korábbi felmérések segítségével már sikerült kideríteni, hogy a házasság nagyobb eséllyel lesz sikeres akkor, ha a feleség vonzóbb, mint a férje. Legalábbis mindkét fél úgy ítéli meg, hogy ez az igazság. Éppen ezért a mostani eredmények különösen felkeltették a kutatók érdeklődését. Arra voltak kíváncsiak, hogy a vonzóbb férj jelenléte hogyan befolyásolja a házasságot.

De vajon miért működhetnek jobban azok a házasságok, amikben a nők vonzóbbak?

Alighanem azért, mert így megkapják azt a törődést és figyelmet, amire vágynak, hiszen a férj tudja, hogy a vonzó feleségét bármikor lecsaphatják a kezéről, ha nem elég odaadó és törődő. Eközben viszont megmaradhat a vágyott vadászösztön is, nem a férjek egyszerűen nem érezhetik azt, hogy nyugodtan hátradőlhetnek.

A nők viszont élvezik a biztonságot, az ideális körülményeket, és eszükbe se jut, hogy megtörjék az idillt. 

Jeremy Banks/unsplash.com

A mostani kutatásban a résztvevőket először arra kérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet. Ebben arra is kitértek a szakértők, hogy a házaspár tagjai mennyivel szeretnének vékonyabbak lenni, illetve mennyire hajlamosak arra, hogy diétázzanak. Ezután a szakértők értékelték, hogy a házaspárok mennyire felelnek meg az egymás elé támasztott kihívásoknak.

Tehát pl. az a feleség, aki vékonyabb akart lenni, vajon a férj kívánalmainak tett-e eleget, vagy a partnere tökéletesen elégedett volt azzal, akivel együtt él.

A kutatók ezek mellett azt is elemezték, hogy az egyes résztvevők mennyire felelnek meg a mindenkori ideálnak, amit elsősorban az egyének arcának és testének szabályosságára, arányosságára alapoztak. Nem lehetett szó tehát kizárólagos elfogultságról.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást