VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Önmagában véve a főtt tojás egy egészséges, finom, egyszerű étel. Ellenben egy remek alapanyag is, amit fel lehet turbózni! Mutatunk 10 olyan receptet, amelynek szerves része a főtt tojás, és a segítségével valóságos ízorgiát lehet alkotni!
Egyvalamire egészen biztos szükséges lesz minden receptnél: főtt tojásra. Hideg vízben felteszed a tojást és a forrástól számítva hagyod 10 percig főni. Mielőtt megpucolnád, hűtsd le hideg vízzel. Vigyázz, hogy ne vedd le sokkal előbb, különben lágy marad a belseje! Most pedig lássuk, mihez kezdhetsz ezzel az alapfinomsággal:
Stefánia szelet
Hozzávalók: 6 db főtt tojás, 2 db tojás, 2 db zsemle, 4 ek. zsemlemorzsa, 1 dl tej, 50 dkg darált hús, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 1 db tojássárgája, só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés: Főzd keményre a 6 db tojást. Vágd apróra a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. Kockázd fel a zsemléket, áztasd be őket egy kevés tejbe majd jól nyomkodd ki belőlük. Egy nagyobb tálba tedd bele a darált húst, a 2 db tojást, a megdinsztelt hagymát és a reszelt fokhagymát is. Mehet bele a tejben áztatott zsemle, meg a 3 ek. zsemlemorzsa. Ízlés szerint sózd, borsozd, fűszerpaprikázd. Vajazz ki egy őzgerincformát, szórd meg zsemlemorzsával és béleld ki a húsos keverék felével. Helyezd bele középre sorban a megpucolt főtt tojásokat. Egyenletesen takard be őket a maradék hússal, a tetejét pedig kend meg a tojássárgájával. Szórd meg egy kis zsemlemorzsával és 180 fokon süsd 60 percig lefedve. 1 óra elteltével vedd le a fóliát és 30 percig süsd tovább, amíg megbarnul. Hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt felvágod.