Párkapcsolat / Szerelem

Ha erről érdeklődik a partnered, akkor jó eséllyel félrelépést tervez

Ha erről érdeklődik a partnered, akkor jó eséllyel félrelépést tervez

John Mayer pszichológus író a Prevention magazinnak elmondta, van egy olyan témakör, amit ha a partner elkezd feszegetni, akkor jó eséllyel felérelépést tervez (vagy már javában benne van egy másik viszonyban).

Miről faggatózik a partnered, ha ilyesmire készül?

John Mayer szerint ez a témakör a napirend. Természetes, hogy egyeztetünk a partnerünkkel arról, milyen programunk van az adott napra, vagy éppen mit tervezünk az elkövetkezendő hétre, hiszen a közös életnek ez elengedhetetlen feltétele.

A szakértő szerint viszont gyanúra ad okot, ha a partneredet nagyon érdekli ez a kérdés, ráadásul rá nem jellemző módon, mélyen érdeklődik a programjaidról.

Ha hirtelen, szinte a semmiből tudni akarja, pontosan mikor érsz haza jógáról, hánykor fogsz találkozni a barátnőddel és milyen programra készültök, akkor élhetsz a gyanúval, hogy valamire készül. Ezek egyébként akár számodra pozitív változások, okok is lehetnek, hiszen megeshet, hogy valami kedves meglepetéssel készül, amit nem akar leleplezni. Az is lehet, hogy magában átgondolta a dolgokat és úgy érezte, kevesebbet törődődött veled, mint amit megérdemelnél, és ezen szeretne változtatni. 

Lehet, hogy őszinte érdeklődést mutat irántad és jobban meg akar ismerni, tudni akarja, mi okoz neked örömöt. „Néha az emberek a semmiből változtatják meg viselkedésüket vagy szokásaikat, és nem sok magyarázatot adnak e változások okaira. Bár ez gyanúsnak tűnhet, ennek nem feltétlenül van köze a hűtlenséghez.” – mondta Marie Murphy párkapcsolati terapeuta a Woman’s Day Magazinnak.

De Mayer ennél gyanakvóbb, ő úgy véli, ez az érdeklődés inkább egy taktikai lépés annak érdekében, hogy a félrelépő pontosan kidolgozhassa a terveit – miközben a gyanú minden szikráját elaltatja.

„A csalónak ismernie kell azokat az időréseket, amikor szabadon és rugalmasan mozoghat anélkül, hogy bárki ellenőrizné.” 

A megcsalást megelőző kommunikációs jelek
Morsa Images/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást