Ha erről érdeklődik a párod, akkor jó eséllyel félrelépést tervez

Ha erről érdeklődik a párod, akkor jó eséllyel félrelépést tervez

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha erről érdeklődik a párod, akkor jó eséllyel félrelépést tervez

John Mayer pszichológus író a Prevention magazinnak elmondta, van egy olyan témakör, amit ha a partner elkezd feszegetni, akkor jó eséllyel felérelépést tervez (vagy már javában benne van egy másik viszonyban).

Miről faggatózik a partnered, ha ilyesmire készül?

John Mayer szerint ez a témakör a napirend. Természetes, hogy egyeztetünk a partnerünkkel arról, milyen programunk van az adott napra, vagy éppen mit tervezünk az elkövetkezendő hétre, hiszen a közös életnek ez elengedhetetlen feltétele.

A szakértő szerint viszont gyanúra ad okot, ha a partneredet nagyon érdekli ez a kérdés, ráadásul rá nem jellemző módon, mélyen érdeklődik a programjaidról.

Ha hirtelen, szinte a semmiből tudni akarja, pontosan mikor érsz haza jógáról, hánykor fogsz találkozni a barátnőddel és milyen programra készültök, akkor élhetsz a gyanúval, hogy valamire készül. Ezek egyébként akár számodra pozitív változások, okok is lehetnek, hiszen megeshet, hogy valami kedves meglepetéssel készül, amit nem akar leleplezni. Az is lehet, hogy magában átgondolta a dolgokat és úgy érezte, kevesebbet törődődött veled, mint amit megérdemelnél, és ezen szeretne változtatni. 

Lehet, hogy őszinte érdeklődést mutat irántad és jobban meg akar ismerni, tudni akarja, mi okoz neked örömöt.

„Néha az emberek a semmiből változtatják meg viselkedésüket vagy szokásaikat, és nem sok magyarázatot adnak e változások okaira. Bár ez gyanúsnak tűnhet, ennek nem feltétlenül van köze a hűtlenséghez.” – mondta Marie Murphy párkapcsolati terapeuta a Woman’s Day Magazinnak.

De Mayer ennél gyanakvóbb, ő úgy véli, ez az érdeklődés inkább egy taktikai lépés annak érdekében, hogy a félrelépő pontosan kidolgozhassa a terveit – miközben a gyanú minden szikráját elaltatja.

A megcsalást megelőző kommunikációs jelek
Morsa Images/istockphoto.com

„A csalónak ismernie kell azokat az időréseket, amikor szabadon és rugalmasan mozoghat anélkül, hogy bárki ellenőrizné.” 

Ha nem csak a te ütemterved változik…

Azonban nem csak a te napirendedben történő változások iránti érdeklődés adhat okot a gyanúra. Az is, ha a partnered ütemterve alakul át úgy, hogy egészen kiszámíthatatlan lesz számodra. Hirtelen, a semmiből többet kell dolgoznia, tovább kell bennmaradni, extra feladatokat kell vállalnia… 

Természetesen nincs egyetlen jel, amely végérvényesen meg tudná mondani, hogy a partnered félrelép-e, hacsak be nem ismeri, vagy egyértelműen le nem bukik előtted. Sokat nehezít a helyzeten, hogy az esetlegesen alaptalan gyanúsítás rengeteget ronthat a kapcsolat minőségén, valamint akár tönkre is teheti azt. Ezt elkerülendő meg kell próbálnod közvetlen és nyílt beszélgetést folytatni a szerelmeddel a kérdéseidről és az aggályaidról.

Mayer elárult még egy praktikát, ami a te malmodra hajthatja a vizet. Szerinte a megcsalásra készülő partner aprólékosan elrejti a nyomait. Valószínű viszont, hogy kevésbé óvatos a saját barátaival – talán még be is avatta őket a részletekbe. Mivel ők így akaratuk ellenére is két tűz közé kerülnek, furcsán kezdenek viselkedni veled.

A semmiből távolságtartóak lesznek, zavarba jönnek, különösen akkor, ha valami témába vágó vonalra terelődik a beszélgetésetek. Ha ezzel párhuzamosan a partnered ismétli önmagát, többször is elmondja azt, amit már megbeszéltetek, vagy éppen fontos részleteket hagy ki, az a szakértő szerint egyértelmű piros zászlót jelent. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást