Dekor / Otthon

Felfrissítenéd a fürdőszobát? 5+1 olcsó és egyszerű dekor-tipp

Felfrissítenéd a fürdőszobát? 5+1 olcsó és egyszerű dekor-tipp

Ha az embereket otthonukról kérdeznénk, többségük valószínűleg a fürdőszobájával lenne a legkevésbé elégedett és nem véletlenül, hiszen ez az a helység, aminek átalakítása és felújítása a leghosszadalmasabb és legköltségesebb. Egy nappaliban elég kicserélni a függönyt, szőnyeget, díszpárnahuzatokat és átfesteni a falakat, amitől teljesen megváltozik a szoba hangulata, míg egy fürdőnél a csempét már nem váltogathatjuk ilyen könnyen. Ráadásul egy több napos felújítás idejére el is kell költöznünk, hiszen a vizes helységet tudjuk nélkülözni a legkevésbé.

De mi van akkor, ha unod a fürdőszobád, viszont sem időd, sem pénzed nincs egy teljes átalakításra? Akkor is van megoldás, amivel hatásos változást érhetsz el. Így frissítsd fel a fürdőt ezzel a hat olcsó és egyszerű dekor-tippel!

1. Keretezd be a tükröd

Egy sima tükör letisztult, de unalmas hangulatot kelt egy kis helységben. Azonban ha teszünk köré egy szép keretet, egyből feldobja a fürdőt!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A keretet alakíthatod stílusodtól függően: lehet kicsit barokkos, díszes, vagy egy sima fakeret. Ha utóbbit bepácolod valami szép, mély színre, még szebben mutat majd. Ha igazán költséghatékony megoldást keresel, akkor az is működhet, ha gipszhatású, polisztirolból készült modern stukkódíszt veszel, amit ráadásul bármilyen színre könnyedén lefesthetsz.

2. Kreatív zuhanyfüggöny

Ha unalmasnak találod az áruházak zuhanyfüggöny-kínálatát – amiért egyáltalán nem hibáztatlak – akkor vegyél egy olcsó, sima, átlátszó darabot, amit belülre teszel, hiszen ez lesz a vízálló réteg.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A másik oldala – ami kívülről látszik – viszont így olyan lehet, amilyet csak akarsz! Feltehetsz bármilyen szép textilfüggönyt, vagy akár te magad is szabadjára engedheted a kreativitásod: fogj egy régi  lepedőt és batikold, vagy fess rá, amit csak szeretnél.

3. DIY fa-háttér

A lakásokban a vécé mögötti fal mindig méltatlanul elfeledett és sivár szokott lenni, pedig nagyon jót tesz a nem mellékes helységnek, ha ott sem hanyagoljuk el a dekorációt.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A legegyszerűbb megoldás a tapadós fólia, ami rengeteg féle mintázatban kapható és csak rá kell szépen egyengetni a falra. Ha igényesebb módon szeretnénk feldobni a helyiség hangulatát, akkor vízálló vinyl padló-darabokkal, vagy akár igazi fával is burkolhatod a falat. Ha meguntad a színt vagy mintát, később bármelyiket könnyen át is festheted.

4. Ötletes tároló befőttesüvegből

A fürdőszobai tárolás sokszor kihívás, mivel sok apró holmit kell viszonylag kis helyen elhelyeznünk. Ebben viszont nagy segítésünkre lehet pár befőttesüveg, amiket kedvünkre díszíthetünk.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha elegáns hatást szeretnénk elérni, lefújhatod arany vagy ezüst spray-vel az üvegeket, de tulajdonképpen bármilyen színt használhatsz, ami illik az fürdődbe. Ha tetszik a vintage stílus, akkor az a legszebb megoldás, ha olyan üveget használunk, amin van domború minta vagy írás, ahol kicsit lecsiszoljuk a festéket, így elérve a kopottas, antikolt hatást. A gyakran használt lemosó korongok, fülpiszkálók, smink ecsetek remekül mutatnak ezeken a szép kis tárolókban és könnyen hozzáférhetőek is.

5. Hasznos polcok

A szép polcokon rengeteg holmit el tudsz tárolni, méghozzá dekoratívan. Ha az indusztriális, azaz ipari stílus tetszik, vagy esetleg a rusztikus, akkor használj matt feketére fújt vagy festett konzolokat és sötétre pácolt fa polcokat.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A lebegő polc letisztult és elegáns, a díszes konzolok pedig szintén remek hangulatteremtők. Ha a törölközőket összecsavarva egy szép kosárba teszed, vagy egy kis zöldnövényt helyezel a polcra, az egész enteriőr melegebbé és kellemesebbé válik.

+1. Lerakó a wc papír felett

Ahol tényleg nagyon kevés a hely, ott minden kis felület rendkívül hasznossá válik. Ilyen ez a remek ötlet is, a wc papír tartó felé helyezett kis polcocska. Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ez a kis lerakó lehet fából, fémből vagy műanyagból, ami a helységhez a legjobban illik. Tehetünk rá illatosítót – ami mindig hasznos dolog egy vécében – illetgyertyát, vagy bármilyen kedves kis dekorációs tárgyat. A legtöbben úgyis arra fogják majd használni, hogy a telefonjukat pihentessék rajta, amíg a dolgukat végzik. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást