Dekor / Otthon

Februári lakásdíszítés – mert ilyenkor is van ok az alkalmi dekorációra!

Februári lakásdíszítés – mert ilyenkor is van ok az alkalmi dekorációra!

Szeretem a szezonnak megfelelően felöltöztetni az otthonunkat, de karácsony után valahogy mindig tanácstalan vagyok, mihez is nyúlhatnék. A téli dekoráció már unalmas, a tavaszihoz viszont még kicsit korán van… Akkor mégis milyen lehetőségek közül érdemes választani? Az alábbi inspirációk között biztosan te is találsz kedvedre való lakásdekorációt!

Puha prémek

Bár az idei tél eddig meglehetősen érdekesre sikeredett, ezzel valószínűleg számolhatunk a klímaváltozás aktív szakaszában.

Egyre kisebb eséllyel és egyre kevesebbet esik hazánkban a hó, de azért a hideg nem tűnt el teljesen – a borongósabb napokon mindig jól esik a vastag és puha takarókba burkolózni.

Februárban még egyértelműen ott a helyük a színes és meleg prémeknek az otthonodban, és akár a dekorációd szerves részét is képezhetik ezek a praktikus darabok.

Ha pedig közeleg a szerelmesek napja, a klasszikus plédeket egy kicsit romantikusabbakra is bátran lecserélheted.

 

Édes rózsák

Ha már nagyon eleged van a hideg hónapokból, akkor bátran kacsintgathatsz a tavasz felé – sokkal könnyebb túlélni az utolsó, borongós téli hónapot, ha nem kell minden szépséget kizárnunk az otthonunkból.

Akár a virágokat, akár a romantikus hangulatot imádod, egy csokor rózsa, vagy néhány rózsaszirom februárban is új színt visz az otthonodba.

Sokkal jobb érzés egy forró teát, vagy egy csésze kávét úgy elfogyasztani, hogy a rózsák szépségével szemezhetsz, és az illatukkal teljesen feltöltődhetsz.

Igazi terápia ez akkor, ha te is jobban kedveled a forró nappalokat.

 

A szív, mint fókuszpont

Talán kicsit veszített a varázsából az elmúlt években a Valentin-nap, de még mindig nem mondhatjuk azt, hogy unalmassá vált volna.

Ha nem is vagytok hívei a megünneplésének, vagy az ajándékozásnak, attól még ráhangolódhattok erre az időszakra – és ehhez még arra sincs szükség, hogy minden rózsaszín, vagy éppen piros legyen körülöttetek.

A szív szimbólum mindenki számára egyértelmű jelentést hordoz, és ha központi szerephez juttatod, akkor azzal máris garantálhatod a szolid, de mégis alkalmi hangulatot.

 

Varázslat a hálószobában

Ha nálatok igazi, nagybetűs ünnep a Valentin-nap, akkor bizonyára szereted megadni a módját a hangulatnak.

Nos, ebben az esetben jöhet minden, amitől luxus-érzetetek lesz, kezdve a pihe-puha takarókkal, párnákkal, prémium minőségű ágyneművel.

Nem maradhat el a hangulatvilágítás sem, amiről gyertyák, illatosítók formájában éppúgy gondoskodhatsz, mint apró led izzók segítségével.

 

Szerelem tálcán

A süteménytartókról már korábban külön cikket írtam nektek, és ez a praktikus darab most ismét bebizonyította, milyen sokoldalú.

Nem csak karácsonykor, vendégek érkezésekor, vagy éppen a kávézás során állja meg a helyét, hanem Valentin-napon is bátran bevetheted.

Elég, ha néhány szezonális kiegészítőt és dekorációs elemet halmozol rá, máris szert tehetsz a segítségével egy aranyos, kevés helyet foglaló, mégis nagyon hangulatos díszre.

Az csak hab a tortán, hogy ez a dekoráció a legkevésbé sem tolakodó, hiszen külön funkciója is van.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást