Család / Életmód

7 farsangi jelmez ötlet kisfiúknak

7 farsangi jelmez ötlet kisfiúknak

Tűzoltó lehetsz, és katona, vagy vadakat terelő juhász… A farsang a kisfiúk számára is igazi kaland lehet egy jól sikerült jelmezzel. Mostani összeállításunkban olyan ötleteket találsz, melyekkel garantált lesz a siker, és ügyességtől függetlenül is megvalósíthatóak, ha egy picit leegyszerűsíted őket.

Rocksztár

Ha a gyerkőc szívesen kiabálja a kedvenc számait a rádióval vagy a YoutTube-bal együtt, akkor ez a jelmez tetszeni fog neki – ráadásul nem is igényel különösebb rákészülést.
Csak egy régi farmerdzseki meg néhány szegecs kell hozzá, amit hobbiboltokban beszerezhetsz. Egy adag hajzselé, esetleg egy napszemüveg, és kész is a jelmez.

Lovag

A kisfiúk kedvencei a mesék hős lovagjai, ezt a jelmezt pedig kézügyességtől függően sokféleképpen elkészítheted: meg is varrhatod a csodás, címeres ruhát, de színes kartonból is készíthetsz két, a vállánál összetűzött lapot, amibe a gyerek belebújhat, a sisak pedig szintén készülhet alufóliával bevont kartonból is.
A fakard elengedhetetlen – de ha nem tudsz szerezni, itt is segít a karton és a fólia.

Cowboy

Nyíha! Ez aztán az izgalmas jelmez! Mindössze egy ing, egy kis mellény, egy kalap és egy kendő kell hozzá, ilyesmit pedig biztos össze lehet szedni a család ruhásszekrényéből.
Ha még egy lasszót is adsz a gyerek kezébe, tényleg a vadnyugat hősének érezheti magát.

Tengerész vagy kalóz

Elég hozzá egy leggings, amit a hűvösebb időben talán a fiúk gardróbjában is meg lehet találni, de ha van lány tesó vagy unokatesó, akkor biztosan nem okoz gondot kölcsönkérni egyet.
Mivel mostanában divatos volt, tengerészcsíkos pólód talán neked is van, és ha egy kicsit nagy a gyerekre, annál jobb. A derekánál tegyél rá egy övet, amibe jöhet a játék- vagy papírkard, a fejre pedig már csak egy kendő kell. Ha szemkötést is készítesz, vagy a szemceruzáddal szakállat rajzolsz neki, a kissrácból a hét tenger legfélelmetesebb kalóza lesz.

Tűzoltó

A tűzoltó jelmezt sem olyan bonyolult elkészíteni, ha van egy piros esőkabátod és vastag, sárga szigetelőszalagod.
Egy kalap még mindenképpen jól jön, de ha van játék fejsze, az is az övbe kerülhet, és egy bakanccsal kiegészítve pillanatok alatt meg is van a tűzoltóság úgy kapitánya.

Bűvész

Bűvésznek vagy varázslónak szintén szívesen öltöznek a kisfiúk. Elég, ha ráadod a legcsinosabb ruháját, a nyakába kötsz egy csokornyakkendőt, és szerzel egy cilindert, amibe egy plüss nyulat ültettek.
Ha a zsebben még egy pakli kártya is lapul, a kis varázsló mindenkit elkápráztat majd.

Vámpír

Ami a kislányoknak a boszorkány, az a fiúknak a vámpír: egy igazi, félelmetes rosszfiú, akinek a bőrébe izgalmas dolog belebújni egy kicsit. A jelmezhez egy fekete nadrágra és egy fehér ingre lesz szükség, valamint fekete anyagra, amiből palástot készíthetsz.
A merevített gallér részt a legegyszerűbben kartonpapír betűzésével oldhatod meg. Az arcra már csak fehér festék kell és egy kis elmaszatolt szemceruza. Ha kellékboltban találtok, műfogat is vehettek, de a kis Drakula grófot enélkül is mindenki felismeri majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást