Így változott a fájdalmas ciklus „varázslatos, növényi tápoldattá”’ egy nő életében 

Így változott a fájdalmas ciklus „varázslatos, növényi tápoldattá”’ egy nő életében 

Címlap / Életmód / Egészség / Így változott a fájdalmas ciklus „varázslatos, növényi tápoldattá”’ egy nő életében 

Nők millióinak életét keseríti meg a fájdalmas menstruáció, ami lehetetlenné teszi nem csupán a hétköznapok élvezetét, hanem úgy általában a puszta feladatvégzést.

Jessica Mckasson (37) is hosszú ideig küzdött a fájdalmas és nehéz menstruációs ciklusával, ami sokszor kényszerítette arra, hogy szabadságot vegyen ki a munkából. Egyre többen járnak hasonló cipőben: olyannyira, hogy már több országban bevezették a menstruációs szabadságot. Azonban Jessica aktívan tenni akart azért, hogy megszűnjön a problémája, és miután megismerkedett az ősi hagyományokkal, valóban minden megváltozott az életében. 

Egy videó bejegyzésben beszámolt arról, hogy spirituális utat követett, ami során megtalálta az összhangot testével, különösen a menstruációs ciklusával. Újra felfedezte az anyaméh fontosságát és azokat az ősi bölcsességeket, amelyek megerősítették őt abban, hogy minden ciklusa értékes és varázslatos.

Így került összhangba Jessica a menstruációs ciklusával

Az elmúlt években fokozott figyelmet fordított menstruációs ciklusaira, összehangolta vele tevékenységeit, illetve megosztotta a természettel a „varázslatos napok eredményét”. Ennek keretében, az ősi hagyományok előtt tisztelegve, minden hónapban összegyűjtötte a menstruációs vérét, majd vízzel felhígítva, mintegy tápoldatként gondozta növényeit. Hite szerint ez az odaadó gondoskodás erősíti őket.

Ezt a rutint egy szimbolikus gyakorlatnak nevezte, aminek keretében visszaadja a Földnek azt, amire már nincs szüksége. A vér az ő meglátásban inspirálja növényeit, valamint önmagát is a természetes ciklusokkal való, harmonikus együttműködésre és persze a kölcsönös gondoskodásra. 

Ez a különleges kapcsolat önmagával és a természettel segített Jessica-nak megtalálni az egyensúlyt a testével. Elmondása szerint a korábban fájdalmas menstruációja most egy méltóságteljes és fontos időszak lett az életében, ami extra ajándékként már tüneteket sem okoz.

 „Régebben átéltem a lehető legfájdalmasabb, legnehezebb időszakokat, amiket el sem tudnak képzelni azok, akik nem küszködnek ezzel a gonddal. Aktuálisan viszont teljesen fájdalommentes a ciklusom”

– mondta Jessica, aki nem csak a saját ciklusát tette rendbe, hiszen az elmúlt években menstruációs ciklus szinkronizálásával foglalkozó terapeutává képezte magát. 

Tudom, hogy sokaknak ez furcsa és elképzelhetetlen, de a menstruáció varázslatos élmény lehet, egy szent és ünneplésre méltó esemény, szép ajándék” – tette hozzá. „A ciklusommal való új kapcsolatom megváltoztatta az életemet. Úgy érzem, a méhem a legfontosabb, legerősebb részem és most már tényleg értem, mit jelent nőnek lenni.

OllyKava/istockphoto.com

Más világban növünk fel, mint ami a valóság

Jessica elmondta, sok más lányhoz hasonlóan ő is úgy nőtt fel, hogy sosem beszélt a menstruációról. Abban a hitben élt, hogy a ciklus kellemetlen, fájdalmas és csakis kényelmetlenségekkel, hátrányokkal jár. Azonban ma már egészen másként néz erre az egészre. Tudja, hogy a teste minden hónapban alkot valamit, ezért számára a ciklus a bőség és az egészség szimbóluma.

Jessica elmondta, hogy bár az általa gyakorolt rutin teljesen elképzelhetetlen sokak számára, nem szabad elfelejtenünk, hogy néhány évezreddel ezelőtt a nők még „szabadon véreztek” és tudatosan jártak a vetemények között, ugyanis hitük szerint a vérnek pozitív hatása volt a földre, a terményre.

Jessica meglátása szerint ez a kapcsolat fontos és hasznos nem csak a bolygónkra, hanem ránk nézve is. Meggyőződése, hogy mivel elfogadta a testét és követi annak természetes ritmusát, képes egészen más minőségű életet élni, menstruációja pedig már nem csupán fájdalommentes, hanem a szégyenérzetét is teljesen megszüntette.

Jessica egyre több nő számára válik inspirációs példává, hatására sokan felfedezik, megértik és megszeretik saját testük természetes ritmusát. Úgy tűnik, ez a változás nem csupán testi, hanem lelki harmóniát is magával hozhat. 

Azonban mindez nem szünteti meg a tényt, hogy a ciklus körüli, fájdalmas időszak nagyon sok nőnek komoly problémát okoz, a kutatók pedig folyamatosan dolgoznak azon, hogy megértsék a tüneteket és megoldásokat találjanak rájuk.

Ezek a tanulmányok és a Jessicához hasonló nők tapasztalatai segíthetnek abban, hogy a menstruáció alatt jelentkező kényelmetlenségek és fájdalmak csökkenthetővé váljanak, és az érintett nők megkaphassák azt a segítséget és támogatást, amire szükségük van. 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!