Ezért vagy még mindig szingli? 6 dolog, amivel csak saját magad boldogságát akadályozod

Ezért vagy még mindig szingli? 6 dolog, amivel csak saját magad boldogságát akadályozod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért vagy még mindig szingli? 6 dolog, amivel csak saját magad boldogságát akadályozod

Egyre többen tapasztaljuk, hogy manapság nem könnyű párt találni. Ráadásul – akár nemrég szakítottál, akár régóta szingli vagy -, te magad is elkövethetsz olyan hibákat, amelyekkel csak saját magad boldogságát gátolod. Cikkünkben most eláruljuk, mi az, amit semmiképp ne tegyél!

Mindenkit az exedhez hasonlítasz

Bár a szakítás utáni első időszakban hajlamosak vagyunk minden szembejövő pasit a volt párunkhoz hasonlítani, hidd el, egyáltalán nem biztos, hogy olyan jó volt, mint gondolod.

Sokan esünk abba a hibába, hogy még a szakítás után is idealizáljuk előző szerelmünket és úgy véljük, úgysem találunk olyat, mint amilyen ő volt.

El kell fogadnod, hogy minden okkal történt és van rá magyarázat, amiért véget ért a szerelmetek.

Addig, amíg tudatosan vagy tudat alatt mindenkit az exedhez mérsz, és azt gondolod, úgy sem fog az illetővel működni a dolog, garantáltan nem fogsz összejönni senkivel.

Tartod a kapcsolatot az exeddel

Persze vannak kivételek és nem állítjuk, hogy ne lehetnétek barátok a szakítás után az exeddel, de a legtöbb esetben sajnos ez nem működőképes.

Lehet, hogy úgy gondolod, miért ne lóghatnál továbbra is vele, hiszen szuper programokat csinálhattok együtt és jókat beszélgethettek, de ha ezt így folytatjátok, akkor nem érzed majd annak a hiányát, hogy randiznod kellene másokkal.

Pedig hidd el, hosszú távon nem érdemes a múltba kapaszkodni, sokkal inkább nyitnod kellene mások felé.

Rejtegeted az érzéseidet

Úgy érzed, közel áll hozzád a jégkirálynős külső? Szereted inkább magadnak megtartani a belső gondolataidat és érzéseidet?

Ennek is megvannak az előnyei, de hidd el, ha párt szeretnél magadnak találni, ezt félre kell tenned.

Ha megtetszik neked valaki, ne rejtegesd érzéseidet, nyugodtan nézz a szemébe és mosolyogj rá.

Amennyiben nem így teszel, soha nem fog rájönni az illető, hogy kinézted magadnak és ezáltal esélyt sem adsz annak, hogy bármi kialakuljon köztetek.

Külseje alapján ítélsz

Listába szedted azokat a tulajdonságokat, amelyeknek meg kell felelnie a leendő párodnak?

Jó dolog, ha viszonylag magasra teszed a mércét, ami a belső tulajdonságokat illeti, és ne ítélj csak a külső alapján.

Ha szimpatikusnak találsz valakit, azért ne mondj nemet a randira, mert esetleg túl alacsony az illető.

Ki tudja, lehet, hogy olyan jól el fogtok tudni beszélgetni, hogy alig várod majd a következő találkozót. Hidd el, szinte bármely külső tökéletlenséget feledteti a kedves és humoros belső.

Folyamatosan panaszkodsz az egyedüllétre

Ha már évek óta egyedül vagy és már nagyon eleged van a magányból, előfordulhat, hogy görcsössé válsz, ez pedig nem segít.

Arról nem is beszélve, ha állandóan panaszkodsz a barátaidnak, ismerőseidnek, nem fogják jó néven venni, mert egy idő után unalmassá és fárasztóvá válik.

A kisugárzásod sem lesz pozitív, hidd el, a pasik is el fognak kerülni, ha megérzik a negativitásodat és látják a boldogtalanságodat, rosszkedvedet.

Ne érdekeljen, ki, mit szól hozzá

Ahogyan már írtuk, a hosszan tartó egyedüllét bizony sok esetben görcsössé tehet. Ha sok idő után végre igazán megtetszik valaki, nyugodtan írj rá a Facebookon, de persze ne úgy, hogy előtte kibeszélitek az üzenetet a barátnőiddel.

Jó dolog, ha kikéred a véleményüket, mégis a kezdeményezés szövegében ne hallgass rájuk, hiszen ez a te stílusod, a te életed.

Légy laza és spontán, kérdezd meg, hogy van és mi újság vele mostanában. Beszélgessetek és idővel komolyabb dolog is kialakulhat köztetek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást