Ezért legyél hálás azoknak a régi barátoknak és szerelmeknek, akik kiléptek az életedből

Ezért legyél hálás azoknak a régi barátoknak és szerelmeknek, akik kiléptek az életedből

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért legyél hálás azoknak a régi barátoknak és szerelmeknek, akik kiléptek az életedből

Egyes személyek ugyanis belépnek az életedbe, majd – minden ígéret ellenére – tovább állnak… Ahelyett, hogy a hiányuk miatt keseregnél, inkább légy hálás nekik; méghozzá ezért!

Ha van valami, amit biztosan megtanulhatsz az életben, az az, hogy az emberek előbb-utóbb továbblépnek mellőled. Azok az emberek, akikről sosem gondoltad volna, hogy egyszer nem lesznek már melletted. Nem számít, korábban hányszor ígérték meg, hogy ez sosem következik be, mert akaratlanul is, de épp azok okozzák a legtöbb fájdalmat, akiktől sosem várnád. Ilyenkor persze könnyű magadat hibáztatni, és azon gondolkodni, mit csináltál rosszul, hogy inkább magadra hagytak, mintsem hogy megbeszéltétek volna a problémákat.

Dühös leszel. Szomorú. Mindegy, hogy egy legjobb barátnőről vagy egy régi szerelemről van szó, ez ugyanannyira fájdalmas, hiszen ami igazán számít, hogy nagyon fontosak voltak neked.

Pedig igazából hálásnak kéne lenned, hogy mégis kiléptek az életedből, hiszen ez az oka annak, hogy az lettél, aki most vagy.

Ezért legyél hálás azoknak a régi barátoknak és szerelmeknek, akik kiléptek az életedből

Az emberek ugyanis okkal lépnek be az életünkbe; ez az ok lehet egy áldás, vagy akár egy tanulság is. Akik melletted maradnak évekkel később is, támogatnak és motiválnak, ők kétség kívül ajándékok számodra, akik pedig végül mégis továbblépnek, egy új leckével szolgálnak. Ők tanítják meg azt, hogy nem mindenki fog az életedben maradni, bármennyire is szeretnéd. Ők mutatják meg azt, hogy akik tényleg szeretnének részesei lenni az életednek, azok el is követnek ezért mindent. Most, hogy ezek a személyek már nem keresnek téged, csak helyet hagytak azoknak, akik számára tényleg fontos vagy.

Legyél hálás azért, hogy kiléptek az életedből, mert megmutatták, hogy kikre tudsz igazán számítani a rossz időszakokban is. Segítettek abban, hogy továbblépj, fejlődj, megerősödj, és rájöjj, mennyire fontos vagy saját magadnak. Hogy sajnos vannak emberek, akiknek a saját feltételeik mellett vagy csak fontos, és a szeretet mindig is egyirányú marad; te pedig ennél sokkal jobbat érdemelsz. Nekik köszönheted azt, hogy mára tudod, mi számít igaz barátságnak és valódi szerelemnek, és végre képes vagy a saját boldogságodat előtérbe helyezni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást