Ezekkel az apró trükkökkel megveted az örök párkapcsolat ágyát

Ezekkel az apró trükkökkel megveted az örök párkapcsolat ágyát

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezekkel az apró trükkökkel megveted az örök párkapcsolat ágyát

A hosszú kapcsolatok kulcsa az egészen apró, egyszerű, de mégsem túl hétköznapi praktikákban rejlik. Mi most eláruljuk neked, mik ezek, de figyelem! Innentől rajtad áll, hogy alkalmazod-e a boldogság trükköket!

Mintha most látnád utoljára

A boldogság egyik fontos alapfeltétele, hogy ne vitatkozzatok állandóan – ehhez nagyon jól alkalmazhatod az alábbi praktikát. Először is, mindig mérlegelj, mennyire súlyos az adott probléma!

Kibírod visszaszólás nélkül, és ezzel elkerülöd a veszekedést, vagy odaböksz valami övön alulit, és vállalod az órákig tartó duzzogást?

Nyilván előbbi sokkal célszerűbb, és ha mindketten hajlandóak vagytok toleránsan viselkedni, akkor szinte teljesen kizárhatjátok a felesleges összekapásokat. Mielőtt egymásnak rontanátok, tudatosítsd magadban, hogy ő az, akibe fülig szerelmes vagy!

Emellett próbálj minden nézeteltérést úgy zárni, mintha most láthatnátok utoljára egymást – ez az esetek 99,9%-ban szerencsére fikció, de nagyon is motiváló, és működik. Így mindjárt másként festenek a hétköznapi gondok!

 

Dicsérd meg rendszeresen

Nem csak neked esik jól, ha megdicsérik a frizurád, a ruhád, vagy éppen a főztödet – ezek a férfiaknak éppúgy simogatják a lelkét (akkor is, ha eszük ágában sincs bevallani).

Ez a praktika sem kerül az égvilágon semmibe, csupán időnként ki kell mondanod, amit gondolsz. Alkalmanként úgy is bókolhatsz, hogy semmilyen lényegbeli változást nem tapasztalsz, hiszen ez nagyon bátorítóan tud hatni, és fellelkesíti a szerelmedet. (Pl. Néhány nap edzés még nem igazán látszik, de ha megdicsérgeted, akkor azzal nyilván segíted és ápolod az egóját.)

A hétköznapi dolgokért szintén bókolhatsz. Jól áll neki az ing, vagy megborotválkozott? Isteni az illata? Esetleg megint fergeteges volt az ágyban?

Akkor ideje ezeket a gondolatokat neki is elmondanod!

 

Használd a varázslatos triót

Ez a trió nem más, mint a „szeretlek”, a „bocsánat” és „köszönöm”.

Mindhárom kifejezésnek alapvetőnek kell lennie az életetekben és célszerű mindegyiket rendszeresen mondogatnotok, éreztetnetek – ez máris hatalmas lépés a boldog kapcsolat érdekében.

Sajnos sokan egy idő után maguktól értetődőnek veszik, hogy a másik pontosan tudja, mikor hálásak, vagy éppen mikor hibáztak. Ez minden bizonnyal így is van.

De sokkal jobb úgy segíteni, hogy kapsz érte egy köszönömöt, úgy lezárni egy vitát, hogy bocsánatot kérnek tőled, vagy úgy elbúcsúzni, hogy tudod: szeretnek.

 

Mindig érdeklődj felőle

Sok más emberhez hasonlóan te is hajlamos lehetsz arra, hogy időnként begubózz, és csak a saját problémáidra koncentrálj.

Ez egyébként a férfiakra szintén jellemző tud lenni, márpedig ha egyszerre vagytok mélyponton, könnyen kicsúszhat a kezeitek közül a kapcsolatotok irányítása. Holott, ha a szerelmetek rendben van, minden probléma veszít némileg a jelentőségéből.

Itt a legjobb feszültségfeloldó teendő, ha mindig őszintén érdeklődtök a másik életéről, napjáról. Jó eséllyel szavak nélkül is tudjátok, ha gond van, vagy éppen minden rendben, de csak akkor lesztek igazi lelki társak, ha ezeket meg is osztjátok egymással.

Szóval mindig kérdezd meg, hogyan telt a napja, és valóban hallgasd is meg!

 

Lepd meg ok nélkül

A rossz napok feldobására, de úgy általában a szeretet éreztetésére tökéletes lehetőség, ha rendszeresen megleped a barátodat. Ne gondolj nagy dolgokra, nem feltétlenül a tárgybeli ajándékok okoznak csak örömet.

A segítségnyújtás minden szinten segít, időnként nyugodtan végezz el egy olyan feladatot, ami rá vár. A törődést tökéletesen érezteti, ha készítesz neki egy forró fürdőt, mert tudod, hogy hullafáradtan ér majd haza.

Ha gyorsan összedobod a kedvenc vacsoráját, vagy megsütöd az imádott nassolnivalóját, azzal szintén azt közvetíted, hogy nagyon fontos neked.

Tarthatsz otthon egy vésztartalék-ajándékot is, amivel akkor rukkolhatsz elő, ha nagyon rossz napja van.

Ilyenkor minden apróság jól jön, ami kizökkenti, és egyúttal megmutatja: rád mindig támaszkodhat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást