Ezeket a múzeumokat most online is megnézheted belülről

Ezeket a múzeumokat most online is megnézheted belülről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezeket a múzeumokat most online is megnézheted belülről

Nagyon sok művész és előadó csatlakozott a „maradj otthon programhoz” és teszik sorban ingyen elérhetővé műveiket, alkotásaikat. Vannak, akik koncertet adnak a teraszukon, mások saját könyveiket olvassák fel, megint mások olyan alkalmazásokat tesznek ingyenessé, amiknek köszönhetően közelebb kerülhet hozzánk a kultúra. Az ingyenes filmek és könyvek mellett most olyan múzeumokat is bejárhatunk a nagyvilágban, amiket a koronavírus okozta járvány miatt kívülről sem igazán láthatnánk.

Az autók szerelmeseinek

Ingyenesen látogatható az Audi múzeum, de megnézhetjük a világ legszebb Mercedeseit és a Porsche múzeumban is tehetünk egy virtuális sétát. Nem lehetetlen most a nappaliból egyenesen Los Angelesbe jutni, ahol a világ egyik legnagyobb autómúzeumában, a Petersen múzeumban gyönyörködhetünk. A nonprofit szervezet által működtetett épületben közelebbről is megismerhetjük az autók történetét és nem kevesebb, mint 100 extravagáns járművet csodálhatunk meg 25 galériában.

Magyar Földrajzi Múzeum

Szerencsére nem csak a különböző gépjárművek között böngészhetünk, bár ennek minden bizonnyal többen is örömmel hódolnak. Ugyan a Magyar Földrajzi Múzeum most zárva tart, de nincs semmi akadálya annak, hogy háromdimenziós sétát tegyünk az intézményben. A digitális túra kereteiben az összes kiállítást közelebbről is megtekinthetjük – 27 információs pont van a segítségünkre a tájékozódás során.

Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum Programja keretein belül mutatja be virtuális kiállítóterét, és ezzel lehetővé teszi, hogy az otthonunk kényelméből vegyünk részt az online látogatáson. Már most is bőségesen akad látnivaló a weboldalon, de az a cél, hogy fokozatosan bővüljön a digitalizált tárlat, ami nem csak a képek megtekintését, hanem a tájékoztató anyag megismertetését is jelenti.

British Múzeum

A British Múzeum kihagyhatatlan látnivaló azoknak, akik Londonba érkeznek – ez azonban sajnos most nem egy kivitelezhető program. Jó hír, hogy cserébe ingyenesen megtekinthető a világ egyik legnagyobb, emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó intézménye: ha felelevenítenéd az ismereteidet, vagy csak kíváncsi vagy a világ leghíresebb archeológiai leleteire, akkor jó helyen keresgélsz. Ebben a múzeumban páratlan kiállítási tárgyakat szemlélhetsz meg igazán közelről, most sorban állás és tülekedés nélkül. 

Ingyenes tárlatok

Nem csak komplett múzeumokat nyitottak meg a nagyközönség előtt, akadnak olyan intézmények, amik csak egy-egy tárlatot tettek elérhetővé. Így tett a washingtoni National Gallery of Art is, aminek a weboldalán két kiállítást tekinthetsz meg. Az egyikben megismerheted az amerikai divattörténetet az 1700-as évek közepétől kezdve egészen az 1800-as évek végéig, míg a második kiállításban egy holland festő, Johannes Vermeer remekműveit szemlélheted meg közelebbről. Az oldalra akkor is érdemes kattintanod, ha kedveled a különböző festményeket, ugyanis számos képet töltöttek fel a reneszánsz, a barokk, de még a realizmus jegyében is.

National Museum of Modern and Contemporary Art

A legkülönbözőbb részeit járhatod be ennek a távoli, ázsiai múzeumnak: a Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum Szöulban nyitotta meg virtuális kapuit a látogatók előtt. Az intézmény arra hivatott, hogy bemutassa a korai művészet történetét, ösztönözze a kortárs művészek kommunikációját és elősegítse, hogy a különböző művészeti és humán tudományágak kapcsolódhassanak egymással.

Uffizi Galéria

Olaszországról sajnos nem sok jót hallhattunk az elmúlt időszakban, de az egészségügyi válság a történelmi emlékekre nem tudja rányomni a bélyegét. Számos múzeum és galéria nyitotta meg virtuálisan a kapuit a látogatói előtt, így többek között elérhetővé vált az Uffizi Galéria is, amiben nem csak előadásként összeállított sztorikat, hanem gondosan csoportosított, átválogatott képeket is közelebbről szemügyre vehetsz.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!