Ezeket mindenképp tudnod kell az új Harry Potter könyvről

Ezeket mindenképp tudnod kell az új Harry Potter könyvről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezeket mindenképp tudnod kell az új Harry Potter könyvről

Az írónő a múlt héten hivatalosan is bejelentette, amit néhány éve már ígérgetett: idén nyáron érkezik a világsikernek örvendő – és lezártnak hitt – Harry Potter sorozat nyolcadik része. Íme néhány érdekesség az új kötetről!

Fordulatos tervek a háttérben

J.K. Rowling néhány éve még úgy nyilatkozott, egész biztosan nem készül új kötettel, de már a Pottermore megjelenése után lehetett sejteni, hogy képtelen otthagyni a varázslatos világot.

Az időközben megjelent novellái a Roxfortról, illetve a szereplőkről szóló leírásai szintén hatalmas népszerűségnek örvendenek az olvasók körében, és minden bizonnyal nem lesz ez másként a nyolcadik résszel sem.

Az írónő egyébként az első részek megjelenésekor azt mondta, hogy mindig hétrészesre tervezte művét, de nagy örömünkre ezen időközben változtatott, és 2013-ban bejelentette, készül valamire – ha nem is feltétlenül arra, amiben a többség reménykedett.

Drámai forma

Sokak kedvenc írónője nem állított teljesen valótlant, amikor azt mondta, hogy nem lesz nyolcadik rész.

Bár a történet ott folytatódik, ahol az utolsó kötetben, a Halál ereklyéiben véget ért, azért mégis egészen másfajta kivitelezésre számíthatunk.

Az írónő szerint semmilyen szinten sem lesznek átfedések, önismételgetések – erre már csak azért sem kerülhet sor, mert az új kötet valójában dráma, nem pedig regény.

J.K.

Rowling azért igyekezett mindenkit megnyugtatni, és úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a közönség egyetért majd vele – ez volt az egyetlen forma, amiben folytatni lehetett a történetet.

Az előjegyzési listák élén

Azok után, hogy J.K. Rowling hivatalossá tette az infót, 24 órán belül az előjegyzési listák élén landolt a nyolcadik rész, dacára annak, hogy csak július 31-én lehet majd először kézbe venni a kész művet.

Persze ez nem olyan meglepő, tekintve, hogy korábban mekkora őrület övezte a megjelenések napjait.

A Harry Potter and the Cursed Child (avagy Harry Potter és az elátkozott gyermek) címet viselő kötet teljes egészében a kétrészes színdarabra épít, aminek a premierje egy nappal megelőzi a könyvet: július 30-án, Londonban mutatják be. (Itt egyébként nyomon követheted, mennyi elérhető jegy van még a darabra.) Ezt a művet egyébként nem egyedül készítette az írónő, segítségére volt Jack Thorne és John Tiffany.

Két felvonás, egy kötet

Az új könyvben 19 évet ugrunk előre az időben – itt a gyermekként megismert főszereplő már többgyermekes édesapa, és a Mágiaügyi Minisztériumban gürcöl, olyan hagyatéknak a súlyával, amire sosem vágyott.

Mivel a könyv alapja a színdarab, a történet két részletben játszódik, azonban egy kötetben jelenik meg – így senkinek sem kell azon izgulnia, hogy nem tudja majd egy tartalmas éjszaka alatt kivégezni a teljes művet.

Azonban a jól megszokott regényformába ne éld bele magadat, hiszen azt a drámai művek jellemző műfaji jegyei váltják majd fel, így az olvasásélmény is egész biztosan változni fog.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást