Aki átélt már migrénes rohamot, az tudja, hogy mennyi kellemetlenséggel illetve szenvedéssel jár ez az állapot. Egyes esetekben annyira intenzív a fájdalom, hogy nincs az a pirula, amely megszüntethetné a panaszokat. A migrénnek számos kiváltó oka ismert, többek között az időjárás, a stressz, az alváshiány, valamint különböző ételek és italok is előidézhetik. És míg, az alkohol, a félkész ételek, és a tejtermékek legtöbbször csak fokozzák a problémát, addig a kutatási eredmények azt sugallják, hogy a most következő táplálékok segíthetnek megelőzni a tüneteket!
3/6 Minőségi vörös hús
A National Headache Foundation nevű szervezet kutatások során arra a következtetésre jutott, hogy a migrénre hajlamos személyeknek érdemes tartózkodniuk a szárított, erjesztett, pácolt, sózott, vagy füstölt húskészítmények fogyasztásától, ezek ugyanis nagy eséllyel válthatnak ki az arra hajlamos egyéneknél fejfájást.
Ezzel ellentétben azonban a természetes, fűvel táplált marha hús megoldást jelenthet a problémára.
A vörös hús Q10-koenzimben valamint B2-vitaminban egyaránt gazdag táplálék, így a The American Academy of Neurology és a Canadian Headache Society szerint is hatásos fegyvert jelenthet a migrénes rohamok ellen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!