Szerelem / Párkapcsolat

Ezekből az apró jelekből tudhatod, hogy szerelmes vagy: a pszichológus szerint

Szerelem, szerelem… Az egyik legerősebb érzelem, ami háborúkat indít el, és évszázados családi viszályokat képes elcsitítani. De honnan is tudhatjuk, ha valóban szerelmesek vagyunk? A Psychologytoday.com cikke szerint ezek a legegyértelműbb jelei annak, hogy eltalált Ámor nyila.

Úgy érzed, hogy több lettél a kapcsolattól

Egy új kapcsolat, egy új ember figyelme, nézőpontjai felülbírálhatják azt, ahogyan eddig magadról vagy a világról gondolkodtál.

Míg bizonyos tulajdonságokat és nézőpontokat átveszel, másokat felülbírálsz majd, de az tény, hogy minden korábbi gondolatod számára kihívást jelenthet egy ennyire szoros új ismeretség.


Nálatok stimmel? Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve


A cikk szerint a szerelem bizonyítéka nem is az, hogy feltétlenül átveszed a párod minden gondolatát, hanem az, hogy többnek érzed magad azoktól a gondolatoktól, amiket általa megismertél.

Féltékeny vagy, de nem gyanakvó

Egy egészséges kapcsolat a bizalmon alapul, éppen ezért te sem feltételezed a párodról, hogy megcsalna vagy fájdalmat okozna neked – ha el tudnád ezt képzelni róla, akkor miért is szeretnél egy ilyen embert?

Maga a féltékenység azonban több tanulmány szerint is cseppet sem mérgező, inkább egy tejesen természetes érzés.

Ha valakit igazán szeretsz, akkor szeretnéd, hogy ő is hasonlóan érezzen, neki is hiányozz, ő is veled érezze a legjobban magát.

Az egészséges, és egymás életét nem mérgező féltékenység a szerelem jele lehet.

Szeretnéd, hogy szeressék

Azt mondják, az igazi szerelem legyőz minden akadályt, de kérdés, hogy a barátok vagy a család által annyira ellenzett kapcsolat vajon valóban szerelem-e, vagy inkább csak makacsság.

Ugyan a szerelmet nem az méri, hogy a környezeted elfogadta-e a párodat, de ha egy vállrándítással elintézed a dolgot, akkor a pszichológusok szerint az már nem a szerelem jele.

Ha valakiért igazán odavagy, akkor mint a saját választásod, téged is reprezentál, így természetes, ha legalábbis nagyon szeretnéd, hogy a számodra fontos emberek is elfogadják őt.

Ábrándozás, te tettél tönkre…

Lehet, hogy ha együtt vagytok, az olyan, mintha megszűnne a világ, de gondolsz rá akkor is, amikor a többi dolgodat intézed?

Ha nem csak a közös számotokról, vagy a lakásához közeli buszmegállóról, hanem mondjuk egy csokor hónapos retekről is ő jut eszedbe, mert szombaton azt reggeliztetek a májkrémes kenyér mellé, vagy mert gyerekkorában az egyik nagynénjének volt egy kutyája, amit egy farmról hoztak, ahol biztosan volt retek is – na az már a szerelem jele.

Olvastad már?  Mire utal, ha a párod hónapok után sem mondja azt, hogy szeret?

Ha napközben is sokszor eszedbe jut, és az apróbb döntéseidkor is mérlegeled a kapcsolatotokra gyakorolt hatásukat is, akkor tényleg érte dobog a szíved.

Látod a hibáit is

A szerelem erős érzés, a rózsaszín ködben lebegni pedig talán az egyik legfelemelőbb dolog a világon, ugyanakkor szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy a kezdeti fellángolás nem minden, és nem is biztos, hogy ezt kellene szerelemnek neveznünk, hiszen a hormonok árja nem feltétlenül teremt stabil talajt a hosszú távú kapcsolatoknak.

A pszichológusok szerint a valódi és mély érzelmeknek sokkal pontosabb jele lehet, ha a másik hibáit is látod – hiszen senki sem tökéletes – de elfogadtad azokat, és úgy érzed, képes vagy együtt élni velük. Esetleg, még meg is szeretted őket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást