Ezek a nyári filmek benned is garantáltan felidézik a régi szép emlékeidet

Ezek a nyári filmek benned is garantáltan felidézik a régi szép emlékeidet

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek a nyári filmek benned is garantáltan felidézik a régi szép emlékeidet

A nyárról mindenkinek más jut eszébe: kalandos szerelem, forró szex, jó barátok, emlékezetes buli és maximális pihenés. A legtöbben szép emlékeket őrzünk a nyárral kapcsolatban a szívünkben. Épp itt az ideje annak, hogy a jó idő közeledtével felelevenítsd magadban ezeket a régi szép emlékeket és elkezdj ráhangolódni a nyári időszakra. Ébreszd fel alvó lelkedet, hívd elő kalandos természetedet, és hangolódj rá a nyárra ezeknek a filmeknek a segítségével! Kezd el megtervezni a következő hónapjaidat, hogy izgalmasan és eseménydúsan teljenek! Meríts ihletet hozzá a következő 7 filmből:

Négyen egy gatyában 2005

A történet főhőse négy legjobb barátnő: Bridget, Carmen, Lena és Tibby. Sajnos életükben először külön kell tölteniük a nyarat, de egy nem mindennapi nadrág, összehozza őket.

Egy használtruha-boltban bukkannak a farmerra, amely érdekes módon mindenkin tökéletesen áll.

Megállapodnak abban, hogy mindegyikük egy hétig fogja hordani és megfigyelik, mennyi szerencsét hoz nekik, azután továbbadják a soron következőnek.

Bár távol élnek egymástól, más városban, mégis olyan, mintha együtt lennének, és így tapasztalják meg a szerelmet és a szomorúságot a nyáron, ami mindegyikük számára emlékezetesnek bizonyul.

Azok, akiknek a nyárról a barátaik jutnak eszükbe, feltétlenül meg kell nézniük!

 

Dirty Dancing 1987

A mai napig az egyik legnagyobb kultuszfilmnek számít.

A roppant fiatal Baby vakációzni megy a családjával egy üdülőtelepen, ahol beiratják egy tánctanfolyamra. Megismerkedik a helyiekkel, akikkel sikeresen összebarátkozik.

Bevállalja, hogy megtanulja a bonyolult, de érzéki piszkos táncot, így húzva ki a barátait a csávából. Itt jön képbe Johnny, aki megtanítja rá és szép lassan összemelegednek Baby szülei akaratának ellenére.

A forró nyár szenvedélyes szerelemmel és izgalmas, vérpezsdítő tánccal telik Baby számára. Lehet, hogy idén nyáron neked is be kellene iratkoznod egy tánctanfolyamra! Szingliként pedig egyenesen ajánlatos!

 

Bor, mámor, Provance 2006

Max egy nagymenő bankár, aki szomorú hírt kap: meghalt a nagybácsija.

Franciaországba kell utaznia, ahol egy kastélyt és egy szőlőbirtokot örökölt két pincészettel együtt. Max nem tudja eldönteni, mihez kezdjen, álljon-e a birtok élére és irányítson vagy inkább adja el. Természetesen megrohamozzák az emlékek és egyúttal elbűvöli a bájos Fanny, egy étteremtulajdonos.

Az idilli élet és az emlékezés hamar véget ér, amikor megjelenik Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya, bár Max szerint szélhámos.

Ugyanakkor más rejtélyek is övezik a nagybácsi és a birtok életét. Ez a film biztosan felidézi benned a nyaralásod emlékeit vagy épp kedvet kapsz ahhoz, hogy új élményeket szerezz külföldön!

 

Az utolsó dal 2010

A Nicholas Sparks rajongók odalesznek ezért a filmért!

A bestseller-író azonos című könyvéből, Az utolsó dalból készült a film, ami egy amerikai tengerparti városba repít el bennünket.

A film főszereplője egy családjától eltávolodott apa, akinek lehetősége nyílik arra, hogy a nyarat a tinédzser lányával töltse, akit évek óta nem látott.

A kapcsolatuk finoman szólva is nehezen indul, de van valami, ami összehozza őket: a zene iránti szeretet.

Számukra a nyár a barátságokról, a titkokról, az cselszövésekről, az első szerelemről és második esélyről szól.

 

Napsütötte Toszkána 2003

Frances egészen addig sikeres és boldog írónő volt, míg tönkre nem ment a házassága.

Hogy sikerüljön ismét talpra állnia, egy barátnője meglepi egy repülőjeggyel. Irány Olaszország!

A főszereplő egy lepukkant villában jut szálláshoz, ellenben a fenséges környezet, a hangulatos kisváros és a lakók melegsége teljesen elbűvöli.

Ezért mit ad az Isten, hirtelen felindulásból úgy dönt, hogy búcsút int a régi életének és megvásárolja a villát.

Gyönyörű film az újrakezdésről, az új barátságokról és az izgalmakkal teli nyárról!

 

Levelek Júliának 2010

Sophie újságírói karrierre vágyik, míg vőlegényét Victort, a szakácsot, jobban izgatja az étterme megnyitása, mintsem a menyasszonya. A szerelmespár romantikus nyaralásra utazik Veronába. De Victor itt sem a párjával van elfoglalva, hanem a helyi ételekkel és italokkal, ezért Sophie egyedül fedezi fel a várost.

Júlia házánál meglepő dologra bukkan: egy ötven éve írt levélre, aminek írója az egykori olasz udvarlója után kutat.

Sophie válaszol a levélre és erre előkerül annak gazdája, így együtt indulnak a rég elveszett kedves keresésére. Közben természetesen Sophie is fontos felfedezéseket tesz a saját életével kapcsolatban! Talán mindannyiunknak el kellene kicsit vesznie Veronában vagy bárhol máshol, hogy rátaláljunk önmagunkra vagy valami egészen másra!

 

Mamma Mia! 2008

Egy másik olyan kultuszfilm a listán, amely sokunkban ébreszt kellemes érzéseket. Ezt a filmet látva menten megjön a kedvünk ahhoz, hogy romantikus kiruccanást tegyünk a kedvesünkkel egy szigeten vagy bulizni menjünk a barátainkkal.

Donna szállodát vezet egy görög szigeten, ahol egyedül neveli lányát, Sophie-t, akinek megkérik a kezét. Meghívják az esküvőre Donna régi barátnőit is, Rosie-t és Tanya-t, így újra összeállhat a régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók.

Sophie-t viszont főleg az apja kiléte foglalkoztatja, ezért meghívja azt a három férfit, akik közül az egyikük feltehetően az lehet.

Az esküvő közeledtével új és régi szerelmek szökkenek szárba. A film szépen rámutat arra, hogy sosincs késő a szerelemhez, de főleg ahhoz, hogy az ember éljen.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást