Ezek a legőrültebb közösségi kihívások – jobb, ha nem fogadod el őket

Ezek a legőrültebb közösségi kihívások – jobb, ha nem fogadod el őket

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek a legőrültebb közösségi kihívások – jobb, ha nem fogadod el őket

Alighogy végigsöpör az Instagramon vagy a Youtube-on egy őrület, máris jön a következő. Eközben pedig sokan elfogadják és végigcsinálják ezeket a kihívásokat, büszkén használják a hozzájuk tartozó hashtag-et és töltik fel a videóinkat. Van azonban néhány annyira eszement kihívás, amit jobb, ha sosem fogadsz el!

A Charile Charlie kihívás

Egy pillanat alatt elterjedt az interneten a Charlie Charlie kihívásnak nevezett játék, amiben egy mexikói szellemet próbálnak a fiatalok megidézni, akitől választ várnak az élet nagy kérdéseire. A játékot úgy kell játszani, hogy egy papírra fel kell rajzolni két vonalat, a képen látható módon, majd rátenni két ceruzát úgy, hogy a felső ceruza egyensúlyban legyen az alsón.

Ezután az igen és a nem szavakat átlósan fell kell írni a papírra, hogy a szellem a felső ceruzát mozgatva válaszolhasson a kérdésekre, amiket felteszenk neki. 

A játékot úgy lehet elkezdeni, hogy megszólítjuk Charlie-t: “Charlie, Charlie, itt vagy? Charlie, Charlie, játszhatunk?” Ezután kérdezhetünk a szellemtől, aki a ceruzát az “igen” vagy a “nem” irányába mozdítja el. A kihívás elsőre szórakoztatónak tűnhet, de addig nem hagyhatod abba, amég a szellem a következő kérdésre igennel nem felel: “Charlie, Charlie befejezhetjük?”

Ha szerencsénk van és “igen” a válasz, akkor udvarias búcsút kell vennünk tőle, mert ha nem így cselekszünk, a szellem velünk marad. Annak pedig még soha nem lett jó vége, igaz?

Kulcscsont kihívás

Ez az új őrület a Twitterről indult, aminek az a lényege, hogy a kulcscsont feletti mélyedésbe pénzérméket tesznek a lányok, és minél többet elbírnak, annál szebbnek és vékonyabbnak számítanak a kihívás szerint.

A képek persze azonnal özönleni kezdtek a kihívás során használt #collarbonechallenge hashtegre, sőt sokan odáig merészkedtek, hogy nem csak pénzérméket, de egyéb tárgyakat is megpróbáltak megtartani a kulcscsontjuk feletti mélyedésükben – például epret, citromot, vagy okostelefont is.

Ebben a kihívásban persze valójában az a legrosszabb, hogy értelmetlen koplalásra buzdíthat és önbizalom romboló hatása van.

Szóval ezúttal jobb, ha a pénz inkább a tárcádban marad!

Banán és Sprite kihívás

Ebben a kihívásban egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy megeszel két banánt, majd rögtön megiszol rá egy liter Sprite-ot.

A végeredmény hatásos, ugyanis szinte minden esetben hányással jár.

A kihívást akkor nyered meg, ha a reakció elmarad, de mindezt fel is kell venned videóra…

Nos, a hányás önmagában sem egy kellemes dolog, ráadásul nem is túl nőies, plusz egészségtelen, ha valaki a szervezetet ilyen sokkhatásnak teszi ki. 

Mi azt javasoljuk, hogy ezzel az őrültséggel sose próbálkozz meg!

Kyle Jenner kihívás

Az Instagramon videók és képek ezreit találhatjuk a #kylejennerchallenge hashtag alatt, amin fiatal lányok és már fiúk is Kyle Jenner-re hajazó ajkakat varázsolnak maguknak.

A névadó leányzó egyébként amerikai televíziós személyiség, aki Kim Kardashian féltestvéreként vált ismertté egy reality műsorból.  A folyamatos reflektorfényben élő sztárpalánta azonban az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül, többek között penge vékony ajkait is sokkal dúsabbakra cserélte – állítása szerint műtét nélkül.

Így robbant ki a róla elnevezett kihívás is, amivel az övéhez hasonló, dús ajkakat lehet elérni, vákuum segítségével. Ehhez pedig nem kell más, csak egy feles pohár vagy egy nagyobb kupak, amit a résztvevők addig szívnak, amíg a szájuk hatalmasra nem duzzad.

Ez azonban közel sem esztétikus, ráadásul a folyamat fájdalmas is, hatása pedig csak rövid ideig tart. Az ezzel okozott véraláfutás viszont napokig látható marad az arcon és az ajkakat is roncsolja. Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy te is találd meg a saját stílusod, ahogy Kyle is üzente a kihívást elfogadó fiataloknak.

Só és jég kihívás

Az amerikai tinik körében elterjedt, talán legőrültebb kihívás abból áll, hogy egy sóval beszórt bőrfelületre jeget nyomnak, ezután pedig figyelik, hogy meddig bírják a fájdalmat.

A két anyag ugyanis reakcióba lép egymással és égési sérülést okoz.

Egy ilyen kísérlet azonban maradandó és végzetes következményekkel járhat, így óva intünk attól, hogy ezt valaha is kipróbáld.

Helyette inkább keress egy olyan kihívást, ami pozitív dolgokra buzdít, például az #iamcreative vagy a #100happydays challenge!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást