Dekor / Otthon

Ezek az új lakberendezési stílusok minden szívet megdobogtatnak 2020-ban

Ezek az új lakberendezési stílusok minden szívet megdobogtatnak 2020-ban

Amikor már azt gondolom, hogy a lakberendezés nem tud újat és igazán ízléseset mutatni, akkor elegendő csak megnéznem, milyen trendeket vetít elénk a soron következő év. Ahogy sok más irányzatban, úgy a belsőépítészetben is megfigyelhető egyfajta tudatosság, ami az újrahasznosításra és a természet közeliségre hagyatkozik – ez alól pedig a 2020-as lakberendezési stílusok sem kivételek.

Rituális riád

A hűvös, egyszerű színek, mint amilyen a szürke, vagy a sötétkék egy kicsit ellopták a figyelmet a meleg tónusokról – ezt az űrt tölti be a meleg, földes árnyalatokra építő, úgynevezett rituális riád. A riád marokkói eredetű szó, valójában kertet jelent, de leginkább azokra a hagyományos házakra utal, amiknek a közepén egy zárt udvar található. Ezt a kertrészt magas házfalak veszik körül, és igazi kis oázist jelentenek a forróságban: hatalmas növények, szökőkút bolondítja meg a látványt.

Ami a lakberendezést illeti, a belsőépítészben ez a stílus meleg színek, nyersen hagyott és agyagfalak, mintás szőnyegek, díszpárnák és halmozott mennyiségű, trópusi növények formájában jelenik meg.

A stílusra jellemző a kurkuma sárga, a földbarna, a pálma zöld és az azúrkék – ezek a színek keverednek a kézzel vert fémekkel, természetes faanyagokkal, rattanokkal. 

 

 

 

A retró felidézése

Az 1970-es években népszerűvé vált rattan és fonott formák idén újjáélednek, és egyöntetűen maguk alá vonják a lakberendezési trendeket. Csodálatos székek, padok, lámpaernyők, kosarak születtek a rattan és bambusz anyagok, valamint a fonott, szőtt technikák által.

A természetes színek és textúrák iránt az utóbbi időben nagyon megnőtt a kereslet, ezért számos nagy, lakberendezési márka és áruház kénytelen volt gyökeresen átalakítani a kínálatát.

A környezetbarát életmód szükségessége hamarosan a mindennapi életünk szerves részévé válik, és ez azt jelenti, hogy minduntalan több, természetes és fenntartható forrásból származó anyag kerül az otthonainkba. Ez a stílus éppen ilyen: a semleges színpaletta remek alapot biztosít a bohém szőtteseknek, textúráknak, amik mélységet és karaktert adnak a helyiségeknek.

 

 

 

Minimalista nagyi-stílus

Ez a stílus lényegében az 1920-as évek túldíszített, virágmintás, „nagymamás” kiegészítőit, formáit ötvözte a modern minimalizmussal.

A stílusra nagyon jellemzőek a lágyrózsaszín székek, a bojtos kiegészítők, függönyök, valamint a virágos minták – mindez párosul a modern és letisztult elemekkel, műalkotásokkal, világítással.

Az eredeti darabok mindig hihetetlenül sokat emelnek a helyiségek stílusosságán, ezért a szakértők azt javasolják, hogy gondosan őrizzük meg és használjuk újra azokat a kiegészítőket, amiket a nagymamáinktól örököltünk: jöhetnek a párnák, a fotelek, vagy éppen a méretes képek! A minták keverésétől egyáltalán nem kell félni sőt, ezzel tudod tökéletesíteni ezt az irányzatot.

 

 

 

Rusztikus luxus

Az ipari megjelenésnek jelenleg igencsak előkelő hely jutott a belsőépítészetben. A beton és az exponált téglafelületek ugyanis nem csak a minimalisták számára tűnnek ideális választásnak.

A 2020-as trendeket illetően elmozdultunk az ipari stílus még rusztikusabb megközelítése felé, ám mindeközben olyan luxuselemek kerültek beépítésre, amik elegánssá és nagyon modernné teszik a tereket.

Sokak számára bonyolultnak sőt, inkább elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy ilyen alapra épülhet hangulatos, hívogató otthon, pedig igazán könnyű lágyítani a durva tereken. Erről gondoskodnak a meleg fényű izzók, a kézműves textíliák, a kerámia, a bársony, a lekerekített formák és a zöld növények, amelyek otthonosabbá teszik a helyiséget anélkül, hogy elvennének a karakteréből. 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást