Ha van olyan időszak az évben, amit a karácsonynál is jobban várok, akkor az az eperszezon. És bár kell hozzá némi önuralom, hogy a kosaramból kikerülő, friss, illatos eperszemeket ne faljam fel úgy, ahogy vannak, ezekre a mennyei édességekre biztosan megmenekítek majd valamennyit a kedvenc gyümölcsömből.
3/5 Gyors epres mousse
Hozzávalók: fél kiló friss eper, fél csésze cukor, egy csésze habtejszín.
Elkészítés: néhány szem epret tegyél félre a díszítéshez. A többit tisztítsd meg és a cukorral együtt tedd egy robotgépbe, pürésítsd. Vegyél ki fél csésze eperpürét és tedd félre. Egy tálban verd fel a tejszínt és add hozzá az eperpürét (ne a fél pohárnyit, hanem a tálban hagyott mennyiséget). A fél pohár pürét oszd el négy pohár aljában, halmozd rá az epres mousse-t és tedd hűtőbe legalább egy órára, de akár egész éjszakára is. Tálalás előtt díszítsd az egész eprekkel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!