Ez a veresegyházi angol kert igazi romantikus vintage hangulatot áraszt 

Ez a veresegyházi angol kert igazi romantikus vintage hangulatot áraszt 

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ez a veresegyházi angol kert igazi romantikus vintage hangulatot áraszt 

A töretlen népszerűségnek örvendő vintage stílus nem kizárólag a lakberendezésben, hanem a kertépítésben is hívogató megoldásokat kínál.

Amennyiben kedveled a vintage megoldásokat, bizonyára tudod, hogy megfelelő növényválasztással, rusztikus kiegészítőkkel és igényesen felújított, de régies stílusú kerti bútorokkal bájosan romantikus vidéki hangulatot varázsolhatsz a kertedbe. Ebben a csodaszép, veresegyházi udvarban is sikerült ezt a célt megvalósítani!

Kertészeti szakértőnk
Kálmán Kata okl. kertészmérnök, tulajdonos, kertelunk.hu

A Kertelunk.hu csapata közel 20 éve meghatározó szereplője a hazai kertépítő szakmának. Elhivatott szakembereik minden apró részletre figyelmet fordítanak, és olyan kerteket alkotnak, amelyek a legjobban kihasználják a rendelkezésre álló területet, miközben maximális élvezhetőséget biztosítanak.

Mitől jött létre a romantikus, vintage hangulat?

A sok apró részlet együttesen képes arra, hogy a vintage minden báját felmutassa és minden egyes alkalommal újabb, hívogató megoldásokra legyünk figyelmesek, amikor belépünk a kertbe. A nagyméretű, buja virágágyások, a több száz évelő növény és a régies, rusztikus kiegészítő elemek harmonikus összeolvadása igazi vintage környezetet teremtett. A kert hangulata mesés és idillikus, ahol a régmúlt stílusa és a természet nem csak találkozik, hanem egybe is forr.

Romantikus hangulat egész évben

A mediterrán stílusban épült házhoz és a nagyméretű teraszhoz készült kert esetében alapvető fontosságú volt az otthonosság érzetének megteremtése, valamint a családi fészek hangulatának kiemelése. Olyan kert született itt, amely maximális virág-díszítőértékkel bír, miközben a színek és illatok kavalkádja körbeveszi azt, aki belép. A lépőkövek kerekded formája illik a kert összképéhez, simulékonyágához, a gyepfelület mellett futó, ívelt ágyásokhoz. Ezek dinamikája lágyan vezeti a tekintetet a színes virágokhoz, melyek alapvetőek a vintage stílusú kertekben. A növények sokfélesége és az árnyékot nyújtó fák egész évben színessé, élettel telivé teszik a kertet, megteremtve a vágyott, vintage és romantikus hangulatot.

Romantikus angol kert

Intim szféra a nyugalmasabb magánéletért

Ha valami fontos a romantikus hangulat érdekében, akkor az az intim szféra megteremtése: erről az örökzöld és télizöld növényekből megalkotott sövény gondoskodik. Az esztétikus növények magasabb fokú magánéletérzetet biztosítanak, a hozzájuk társított, színes levelű növények pedig változatosságot és vibráló színeket kölcsönöznek a kerítés melletti területnek.

A hátsókerttel harmonikusan kapcsolódva kialakításra került egy kültéri pihenősarok. Itt a terméskő, a kovácsoltvas és a kézműves stílusú dekorációs tárgyak, valamint a gondosan összeválogatott növények invitálják pihenésre a kertbe betérőket. A kényelmes bútorok, a vidám minták és a hintaszék a rusztikus ültető edények mellett egyaránt hozzájárulnak a hamisítatlan hangulat megteremtéséhez, a lazításhoz és a kertben való gyönyörködéshez.

Hagyományos, mégis modern

A kert a hagyományok előtt tiszteleg, de az anyaghasználat és a kialakítás mégis modern. Az automata öntözőrendszer gondoskodik a növények megfelelő vízellátásáról, míg a mulcsolás segít megőrizni a nedvességet a talajban és csökkenti a gyomnövények számát. Emellett az ágyásokban elrejtett, romantikus világítótestek kellemes hangulatot teremtenek az esti órákban.

Az ívelt, mégis határozott vonalak adják a tökéletes szépséget: a szegélyező anyagok határozottan lezárják a területet, vezetik a tekintetet, kiemelnek egyes kertrészeket. A gondossággal megválasztott, stabil és kopásálló burkolóanyagok pedig hosszú élettartamot és tartósságot biztosítanak a kertnek – és fesztelen boldogságot a lakóknak.

Fotók: Kertelunk.hu

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!