7 európai ország, ami megér egy tavaszi kiruccanást

7 európai ország, ami megér egy tavaszi kiruccanást

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 európai ország, ami megér egy tavaszi kiruccanást

Beneveznél egy néhány napos tavaszi utazásra, de még nincs ötleted, hova? Vagy csak álmodozni szeretnél néhány percig, hogy hová mehetnél, ha lenne időd, pénzed és energiád császkálni? Összegyűjtöttünk néhány fantasztikus országot nem is olyan távolról, ahová érdemes ellátogatnod!

Franciaország

Csodálatos tájak, páratlan ételek és mennyei borok várnak Franciaországban, amelynek szerelmesei úgy szoktak fogalmazni: „mindnyájunknak két hazája van”. Az egyik, ahová születtek, a másik pedig a rózsaszín háztetőkkel és kacskaringós utcákkal tarkított óvárosokkal büszkélkedő gall föld.
Párizs mellett Lyont, Bordeaux-t, Toulouse-t és Marseille-t is érdemes meglátogatnod. A Riviérát inkább hagyd nyárra, mert akkor az igazi!

Anglia

A lenyűgöző középkori katedrálisoktól a legmegkapóbb posztmodern épületekig mindent megtalálsz itt. Európa kulturális olvasztótégelyében még véletlenül se lepődj meg, ha a buszon négy különböző kontinensről érkezett emberke ül körülötted.
Már azzal is felbecsülhetetlen tapasztalatokra tehetsz szert, ha csak szóba elegyedsz a helybéliekkel – hát még akkor, ha ellátogatsz Londonba, Manchesterbe, Liverpoolba vagy Leeds-be!
Az Egyesült Királyság legvonzóbb városait korábban már csokorba szedtük, böngészd végig őket!

Olaszország

A mediterrán vidékek felfedezése különösen jó ötlet tavasszal, hiszen a tűző napsütés és a kánikula hiányában óriási városnézésre is lehetőséged van.
A nyugati civilizáció bölcsőjének számító Rómán kívül ne hagyd ki az észak-olasz régió szépségeit – például Milánót és a Comói-tavat – sem, illetve járd körbe a reneszánsz otthonának számító Firenzét is, amíg nem sülsz meg! Nápoly, Velence, Verona és Torino sem maradhat ki az Olaszországi listából.

Spanyolország

Ugye, rögtön beugrott a tüzes flamenco-táncosok képe a színes napernyőkkel tarkított utcafrontokkal, a hegyoldalba épült villákkal és a katolikus kultúra építészeti műremekeivel egyetemben?
A gasztronómiai örömöket pezsgő éjszakai élettel vegyítheted – márpedig ez 40 fokban nem az igazi, mert akkor nincs annyi energiád a pörgésre! Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada, San Sebastian, Bilbao és Valencia is vár…

Hollandia

A tulipánok és a szélmalmok földje egyedülálló tájakkal kecsegtet. Ha nem láttál még mélyföldet, ahol méterekre föléd magasodik a tenger, hát csomagolj, mert menned kell!
A huszonegyedik századi, haladó szellemű társadalom érdekes ellentétben áll az évtizedek óta állandó, ikonikussá vált városképekkel. Amszterdamon és Hágán kívül Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Maastricht és Hoorn is megér egy misét!

Németország

Macskaköves utcácskák és metropoliszok egyben? Ha a hagyomány és a modernitás pikáns, mégis harmonikus együttesére vágysz, irány Berlin, Hamburg vagy Stuttgart! A világszínvonalú múzeumok akkor is gondoskodnak a kulturális kikapcsolódásról, ha éppen elkap a tavaszi eső – ráadásul olyan zenei, illetve színházi programok közül válogathatsz, mint kevés helyen a világon.
Ülj be egy tradicionális biergarten-be, és csak figyeld a forgatagot! A helyiek idegennyelv-tudása nagyon jó, tehát valószínűleg zökkenőmentesen megérteted magad akár angolul is.
Top 10 látnivaló Németországban

Ausztria

A „sógorok” földje nemcsak Bécsből és a pandorfi outlet centerből áll. Ha nem láttad még Salzburgot, Linz-et, Hallstattot, Innsbruckot és Melket, éppen itt az ideje! A szakrális építészet szerelmeseinek az 1133 óta megszakítás nélkül működő heiligenkreuzi ciszterci apátság is örök élményt jelenthet.
Vágj neki az autóval csupán néhány órányi utazásnak, és szimatolj bele egy teljesen másfajta társadalom mindennapjaiba Ausztria bármelyik pontján!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást