Ahhoz, hogy rendben legyen az emésztésed, naponta legalább 25-35 gramm rostot kell bejuttatnod a szervezetedbe, természetesen megfelelő mennyiségű folyadék kíséretében. Igen ám, de milyen falatokkal valósíthatod ezt meg?
4/5 Csonthéjasok és magvak
Fehérje, rost és jótékony zsírsavak – ezek a csonthéjasok és a magvak mellett szóló legfőbb érvek a konyhában.
Noha a folyton diétázó nemzedék tagjai főgonosznak kiálthatják ki a diót, a mogyorót és a mandulát a kalóriatartalmuk miatt, napi egy maroknyi mennyiség – persze, az összes kalóriabevitelbe kalkulálva – valójában az egészséget szolgálja.
Amennyiben zsírszegény tejtermékbe keverve fogyasztod őket, ideális „löketet” biztosíthatsz az emésztésednek anélkül, hogy hashajtóra lenne szükséged.
Fontos, hogy lehetőleg tartósítószer nélküli és sózatlan-ízesítetlen csonthéjasokat és magvakat (v)egyél, különben a jótékony hatás könnyen a visszájára fordulhat!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!