Így tárold az esküvői ruhádat, hogy semmi baja ne legyen a nagy nap előtt és után

Így tárold az esküvői ruhádat, hogy semmi baja ne legyen a nagy nap előtt és után

Címlap / Szerelem / Így tárold az esküvői ruhádat, hogy semmi baja ne legyen a nagy nap előtt és után

Sokan kerültek olyan helyzetbe, hogy idén le kellett mondaniuk az esküvőjüket, a ruhájukat pedig már előre beszerezték. Ebben az esetben viszont nagyon kell rá vigyázni, hogy a nagy napig ne történjen vele semmi. 

Milyen zsákban tárold?

Az esküvő napjáig és utána is vedd ki abból a zsákból, amiben kaptad. Ennek oka az, hogy ezek a védőhuzatok általában szintetikus anyagból készülnek, taszítják a port és a nedvességet, ez viszont hosszú távon nem tesz jót a ruhának. Ugyanez a helyzet a vákuumos zsákokkal is, amikben ráadásul furcsa szagot is elkezdhet magából árasztani.

A legjobb, ha jól lélegző, természetes anyagot választasz. Lehet kapni pamut ruhazsákot, ami tökéletes – legrosszabb esetben pedig egy pamutlepedő is megteszi.

Az egyetlen hátránya a lélegző anyagoknak, hogy ha például közel van a konyhához a szekrény, akkor bizony a kajaszagtól nem menekül meg a ruhád. Érdemes inkább messzire vinned a lakás lelkétől, vagy időről időre elvinned kitisztíttatni. Mielőtt az esküvőre felvennéd, vidd el a ruhatisztítóba, hogy friss illatú menyasszonyi ruhában töltsd el a napot. 

Unsplash, Pinterest

Mi a helyzet hosszútávon és hova tedd a zsákot?

A száraz, sötét hely a legjobb, akár az ágyad alá is beteheted.

Felakasztanod hosszabb ideig nem is érdemes, különösen az esküvőd előtt.

Ennek oka, hogy a pántok megnyúlhatnak rajta, így pedig nem fog rajtad tökéletesen állni. Ez különösen igaz akkor, ha gazdagon díszített a ruhád és súlyosabb darabot választottál.

Arra figyelj, hogy ha van otthon házikedvenced, aki az ágy alá is imád bemászni, akkor inkább a gardróbod felső polcára tedd a ruhát, hogy ne kenje össze és ne hulljon rá a szőre. Ha ezek közül egyik opció sem szimpatikus, nézz körbe, hogy a környékbeli ruhatisztítókban van-e lehetőség tárolásra, itt is biztos kezekben lesz a ruhád.

Besárgulhat a ruha, ha túl sokáig tárolod?

Sokan tartanak attól, hogy a hónapokig, évekig tartó tárolás hatására a fehér ruha besárgul. Hacsak nem éri nedvesség (például verejték) vagy vegyszer, akkor ezzel nem lehet probléma. A kulcs tehát az, hogy száraz, naptól védett helyen tartsd, így a menyasszonyi ruha sokáig megőrzi az eredeti állapotát!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást