Százezrekkel emelheti az otthonod értékét, ha erre a színre fested a fürdőt

Százezrekkel emelheti az otthonod értékét, ha erre a színre fested a fürdőt

Címlap / Otthon / Dekor / Százezrekkel emelheti az otthonod értékét, ha erre a színre fested a fürdőt

Egy réteg festék a legegyszerűbb módja annak, hogy felfrissítsd a fürdőszobát, és úgy tűnik, a legolcsóbb megoldás is lehet arra, hogy otthonod értékét tovább növeld.

Egy felmérés szerint az, hogy milyen színűek az egyes helyiségek falai, vonzóbbá tehetik a lakást a vevők számára. Így a megfelelő színre festett lakás gyorsabban és akár több pénzért is elkelhet – legalábbis ez derült ki a Zillow tanulmányából.

A fürdőszoba esetében ez a szín – dobpergés! – a kék. Korántsem mindegy azonban, hogy melyik árnyalatot választod!

Lee Chambers környezetpszichológus szerint a kék egy olyan szín, ami megnyugtató, és biztonságos érzetet ad. Ugyanakkor, hasonlóan a szürkéhez, bizonyos árnyalatai inkább hidegek és szomorú érzést váltanak ki belőlünk.

Melyik árnyalatot ne válaszd és melyik nyerő?

A sötét színek szintén nem bizonyulnak a legjobb választásnak a fürdőszobába, mert a felmérések szerint elbizonytalanították a potenciális vásárlókat. Ráadásul a sötétkékre festett fürdőt fotózni is nehezebb, ami komoly hátrányt jelent egy hirdetés feladásakor.

A tökéletes árnyalat, amit a szakértők szerint a fürdődben használnod kell az eladhatóság növelése érdekében az úgynevezett télizöld-kék. (A télizöld egy meténg néven is ismert, kék szirmú virágocska.) Ez a szín egyszerre világos és levegős, és nagyon vidám.

A színnek persze lehetnek árnyalatnyi eltérései is –  egyesek közelebb állnak a púderkékhez vagy a babakékhez, másoknál egy kicsit több lila vagy szürke alap. A lényeg az, hogy ez a szín jól visszatükrözi a fényt, de milliószor érdekesebb, mint a fehér.

Apropó fehér, ez a szín rossz választás lehet a fürdőszoba számára, ha eladásban gondolkodsz. Annak ellenére, hogy a fehér biztonságos választásnak tűnik, hiszen semleges színként egyetlen vevőt sem fog elriasztani, gondolhatnánk.

A Zillow kutatásai azonban azt sugallják, hogy a vásárlók unják a fehér fürdőszobákat, sőt a statisztikák szerint 4035 dollárral kevesebbet fizetnek a sima fehér fürdőszobás lakásokért.

Ha össze szeretnéd kapcsolni a fehér fürdőszoba könnyű és klasszikus megjelenését a kék értéknövelő előnyeivel, érdemes fontólóra venni, hogy csak a kádat fested le erre az élénk kék árnyalatra, esetleg a fürdőszobabútor lesz kék, ha pedig még óvatosabb akarsz lenni, használhatsz kék kiegészítőket, például textileket, zuhanyfüggönyöket, kilépőket, törülközőket is ebben az árnyalatban.

A színesre festett kád azért is jó ötlet, mert még jobban kiemeli ezt az elemet, ami komoly vonzerő a vásárlók számára: a kádas lakások szintén gyorsabban kelnek el, és ha csak egy fürdőszoba van a lakásban, akkor a vevők még jobban ragaszkodni fognak hozzá, hogy legyen benne egy fürdőkád – aminek jelenlétét ezzel a színnel még szembetűnőbbé teheted.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!