Ezért vonzzák az erős nők és a nárcisztikusok egymást

Ezért vonzzák az erős nők és a nárcisztikusok egymást

Címlap / Életmód / Lélek / Ezért vonzzák az erős nők és a nárcisztikusok egymást

Bár ez ellentmondásosságnak tűnhet, fontos felismerni, hogy az ego és a magabiztosság nárcisztikus vonásai valóban a belső bizonytalanságot hivatottak leplezni. Ami túlzott önbizalom tűnik, valójában egy védőfal, amelynek célja, hogy megakadályozza a nárcisztikus személyt abban, hogy elismerje saját bizonytalanságát és önbizalmának hiányát.

Ugyanakkor a nárcisztikus emberek az önbizalom és a magabiztosság érzetét használja egy olyan személyiség ábrázolására, amely vonzó egy magabiztos, sikeres nő számára. Egy nő számára, aki olyan férfit keres, akinek nincs szüksége folyamatos támogatására. Akinek megvan az ereje és képessége a legkülönfélébb helyzetek kezelésére.

A magabiztos nőket lenyűgözheti az a figyelem, amit egy ilyen partnertől kezdetben kapnak. Mivel mestereivé váltak annak, hogy lenyűgöző képet fessenek magukról, a nárcisztikus férfiak a randizás kezdeti szakaszában bármilyen terület elkötelezett híveinek mutathatják magukat. Bármivel kapcsolatban érdeklődést tudnak tanúsítani.

Nárcisztikus férfiak jellemzői
themacx/istockphoto.com

A tökéletes partner

Olyan partnerré válnak, amilyet a nő mindig is keresett. Szerepüket elképesztő hitelességgel játsszák, amíg a kapcsolat meg nem szilárdul, és csak ekkor kezdik el megmutatni a valódi személyiségüket.

A nárcisztikus emberek gyakran biztonságban érzik magukat erős partnerükkel, mivel mindig szükségük van valakire, aki a szülő szerepében van.

Aki átveszi a felelősséget, hatékonyan irányítja az életet, és megteremti saját sikereit, ezzel elképesztően vonzóvá válva egy nárcisztikus szemében. Ehhez még hozzáadódik, hogy a nárcisztikus férfi az erős és független nő „megszerzését” hódításnak, győzelemnek tekintheti. Azt a benyomást kelti benne, hogy egyenlő, méltó egy ilyen erős személyiség figyelmére.

Jelek, hogy a partnered nárcisztikus lehet

Magabiztos és erős nőként nem árt, ha tisztában vagy a jelekkel, amik arra utalnak, hogy nárcisztikus személyiséggel van dolgod. Fontos tudni, hogy mindenkinek vannak rosszabb és jobb napjai, és az alábbi viselkedési formák időnként mindannyiunkra igazak lehetnek. Ha azonban a viselkedés ismétlődő, rendszeres, vagy egy mintát fedezel fel, már azt jelentheti, hogy nagyobb a baj:

Mr. Tökély – A rózsaszín szemüvegen keresztül mindig hajlamosabbak lehetünk jobbnak látni a párunkat, mint amilyen. Ha már szinte túlságosan is tökéletes, akkor lehet, hogy valójában tényleg nem az. Egy nárcisztikus emlékezni fog rá, mit mondtál, mit szeretsz és mi érdekel, és hirtelen minden egyes döntésébe vagy preferenciájába beleszövi ezeket a dolgokat, csak hogy lenyűgözzön.

A határok átlépése – A nárcisztikus személyeknek komoly gondjaik lehetnek a határok tiszteletben tartásával. Akár nyíltan, akár ártatlannak látszó viccekkel vagy megjegyzésekkel próbálják meg átlépni azokat. Ha ezt felhozod, lehet, hogy tréfával próbálják meg elütni a dolgot, letagadják azt, vagy akár téged tesznek felelőssé érte.

Kihasználja az empátiát – Egy nárcisztikus az érzelmeiden és az empátiádon keresztül fog manipulálni, hogy úgy alakítsa a dolgokat, ahogyan az neki a legmegfelelőbb. Ezt jellemzően bűntudat keltésével érik el.

Mindig kettesben akar lenni – Egy friss kapcsolatban teljesen normális, ha a pár több időt szeretne kettesben tölteni, és ezért még egy-egy baráti programot is lemondanak. Az azonban már rossz jel, ha a partnered ténylegesen sehová sem akar menni, hanem azt akarja, hogy mindig otthon, társaság nélkül legyetek.

Előfordulhat az is, hogy a nárcisztikus partner esetleg néha hajlandó elmenni veled valahová, arról azonban hallani sem akar, hogy egyedül találkozz a barátaiddal. Ez mindenképpen óvatosságra kell, hogy intsen, hiszen nem csak a nárcisztikus, de akár a bántalmazó személyiségek jellemvonása is lehet!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást