Nem akarod tudni: a patkányok kuncognak, ha csikized őket

Nem akarod tudni: a patkányok kuncognak, ha csikized őket

Címlap / Életmód / Egészség / Nem akarod tudni: a patkányok kuncognak, ha csikized őket

1. Ha másokkal vagyunk, 30 százalékkal nagyobb eséllyel nevetünk  

Bizonyára veled is előfordult már, hogy egy filmet sokkal viccesebbnek találtál, ha nem egyedül nézted, vagy a barátaiddal valami bugyuta viccen nevettetek akkorát, hogy a könnyetek is kicsordult. Ez azért van, mert ha másokkal vagyunk, hajlamosabbak vagyunk mosolyra fakadni, ugyanis közösségi kapcsolatainkat erősíti a közös nevetés. 

2. A patkányok kuncognak, ha csikized őket

A patkánytól sokan irtóznak, pedig ez a kis rágcsáló igencsak kedves és meglepően okos háziállat. Ha játékos hangulatban szeretgeti és csiklandozza őt az ember, még aranyosan kuncog is, igaz mindezt olyan magas frekvencián teszi, hogy az emberi fül számára nem hallható. 

3. A kisbaba nevetése jobban hasonlít az emberszabású majmokéhoz, mint a felnőttekéhez

Ez elsőre furcsán hangzik, pedig így van: amíg mi, felnőttek csak kilégzéskor adunk ki kacagó hangokat, a csecsemők és a majmok ki- és belégzéskor is, így az ő nevetésük jobban hasonlít egymáshoz. 

4. A humor inspirálja az aktivizmust

Az embereket vicces megközelítéssel jó hatásfokkal lehet rávenni arra, hogy aktívan támogassanak bizonyos ügyeket, sajnos azonban a félelem is ugyanilyen jó ösztönző erő, sőt, utóbbi még könnyebben kelti fel a figyelmünket. 

5. A nevetés produktívabbá tesz a munkában is

Te is jobban értékeled a jó humorú kollégát, ugye? Kutatások bizonyítják, hogy akik munkahelyükön rendszeresen viccelődnek, azok egyben hatékonyabb munkaerők, sőt, kollégáik szerint hozzáértőbb munkatárs benyomását is keltik. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást