4 érdekes lakberendezési ötlet

4 érdekes lakberendezési ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / 4 érdekes lakberendezési ötlet

Ötleteink segítségével stílust és személyiséget adhatsz otthonodnak.

1. Képzeld el álmaid életét!
Mielőtt nekifognál a felújításnak, tedd le a lakberendezésről szóló magazinokat és hunyd le a szemed. Találj ki egy személyt – például, képzeld magad egy dél-franciaországi felfedező feleségének. Képzeld el ezt az ábrándot teljes egészében, majd gondolj arra, mi lehet ennek a nőnek a házában? Rájössz, hogy egy ilyen nő biztosan nem tartana a házában egy krómozott polcot! Azonban nem hiányozhatna otthonából ez vagy az. Ez egy nagyon jó gyakorlat. Ezt nevezik inspirációnak.

2. Ne félj a színektől!
Kifinomultnak tűnhet egy semleges színre festett szoba, azonban ez a trend kezd kimenni a divatból. Egy idő után unalmassá válik, hogy minden fal fehér vagy törtfehér. Túlságosan ragaszodunk ezekhez az árnyalatokhoz, pedig amire igazából szükségünk van nem más, mint egy pezsgő szín és minta. Próbáld ki te is, hiszen ezek a nagyszerű színek igazán megnyerőek és felemelő érzéssel töltenek el, mikor rájuk pillantunk!

Kipróbálhatsz különböző színkombinációkat is, például, a megmaradt festékekből. Nem számít, hogy véletlenszerű színeket választasz, mint a lila, az élenk kék, élenk zöld és sárga árnyalatok. Lehet furcsán hangzik, mégis csodálatos lehet egy ilyen színkavalkád. Sokan nem is gondolnánk, hogy a szokatlan dolgok mennyire egybevághatnak. A baj az, hogy túlságosan is beskatulyázzuk magunkat és vakon követjük a szabályokat. Több új dolgot kellene kipróbálnunk, hiszen a szokatlan nem feltétlenül rosszabb az előírtnál.

3. Díszíts betűkkel!
Manapság már lehet díszítő betüket is kapni, melyek feldobják a falat és hangulatossá, érdekessé teszik azt. Ezeket a betüket felhasználhatod nevek vagy szavak kirakására, így otthonod tükrözi személyiséged.

4. Kutass olyan emberek után, akiknek jó ízlésük van!
Ha beleszerettél szomszédod ízlésébe vagy munkatársad stílusába, aki tudja, hogyan változtassa az irodát egy igazi oázissá, lesd el a trükkjeit! Keresd az olyan emberek társaságát, akik jó ízléssel rendelkeznek, érdeklődd meg tőlük mit honnan szereztek be, mit szeretnek, mi az amit értékelnek? Amikor rájössz honnan is ered a jó ízlés, fokozatosan kialakíthatod a saját ízlésed, stílusod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást