8 érdekes kérdés azoknak a pároknak, akik régóta együtt vannak: ezeket biztosan nem tudtátok eddig egymásról

8 érdekes kérdés azoknak a pároknak, akik régóta együtt vannak: ezeket biztosan nem tudtátok eddig egymásról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 8 érdekes kérdés azoknak a pároknak, akik régóta együtt vannak: ezeket biztosan nem tudtátok eddig egymásról

Egy párkapcsolat kezdetén még tele vagyunk témákkal, mindig van miről beszélgetni és mesélni, de amikor hosszú évek, évtizedek telnek el, már nehéz új témákkal előállni. Hiszen tisztában vagytok egymás múltjával, a napi rutinjával; mindennel, ami csak létezik. Ha te is azt érzed, hogy az asztalnál már nehezen tudtok izgalmasabb dolgokról beszélgetni, érdemes az alábbi néhány kérdéssel előhozakodnod, ami biztosan beindít egy érdekes társalgást!

1. Mi volt életed első emléke? Mennyi idős voltál? Szerinted miért pont ez ragadt meg?

Mindegy, mióta vagytok együtt, egymás múltját sosem fogjátok tudni teljesen megismerni, ezért mindig maradnak kiaknázatlan területek. Jó ötlet beszélgetni arról az időszakról, ahonnan mindkettőtök legkorábbi emlékei származnak, hiszen nem csak egymásról, de saját magatokról is megtudhattok néhány érdekességet.

2. Mi az a három dal, ami a legjobban jellemzi, vagy felidézi neked a középiskolás éveket? Miért?

Oh, a középiskola. Van, akinek élete legszebb időszaka volt, másnak a legrosszabb, de tuti, hogy van néhány dal, amit ha meghallasz, azok gondolatban visszarepítenek ebbe a korszakba. Mi volt az a sláger, amit nagyon sokat hallgattál, és örökké életednek ezen szakaszához kötődik? És a párodnak? Meglepődnél, de ez sokat elmond az egyéniségetekről, és arról, milyennek éltétek meg a középiskolát.

3. Mi az a három dolog, amire a legbüszkébb vagy?

Ezt a kérdést barátoknak is érdemes feltenni, hiszen elég sokszínű válaszokat adnak rá az emberek. Ezáltal megtudhatod, a párodnak mi volt igazán fontos az életében, és mi az, amire szerinte tényleg büszke lehet. Az pedig biztos, hogy ez a beszélgetést több irányba is képes elterelni, így tutira nem lesz csend az asztalnál!

4. Kitört egy zombi apokalipszis. Hogyan próbálnád túlélni az első 24 órát?

Ez igazán jó kérdés azoknak, akik szeretik a horrorfilmeket, regényeket! Noha elsőre nem tűnnek komolynak a válaszok, valójában a személyiségeteket is felfedi, hiszen kiderül, kettőtök közül ki az irányító, és ki az, akinek több segítségre van szüksége a bonyolult szituációkban. Ráadásul arra is fény derül, kinek mi a prioritás!

5. Szerinted milyen lesz az élet 100 év múlva?

Mindenki szeret néha elgondolkodni a jövőn, azon, hogy milyen változások jöhetnek még a technológiában, az autók terén, vagy a környezet védelmében. És a legizgalmasabb, hogy senki sem hisz ugyanabban! Ezért érdemes rákérdezni a párodnál, ő milyennek képzeli el 2119-et, mert lehet, hogy a válaszával téged is meglep. 

6. Ha bármilyen filmet vagy sorozatot újranézhetnél, anélkül, hogy tudnád, mi lesz a vége, melyiket választanád?

Ugye, hogy nem könnyű kérdés? Hiszen a világ tele van csodálatos filmekkel és sorozatokkal, amelyek a fotelbe szegeznek minket, és izgatottan nézzük őket elejétől a végéig. Ha most megkapnád a lehetőséget, hogy egyet újranézhetsz, de csak két perced van eldönteni, melyiket, vajon mit választanál?

7. Mi volt az a gyerekkori álmod, amit felnőttként feladtál?

Téged mikor kérdeztek utoljára a gyerekkori vágyaidról, álmaidról? Valószínűleg már te magad sem emlékszel rá, hiszen ahogy felnövünk, egyre kevésbé érdekli mindez az embereket. Pedig ideje lenne változtatni ezen, hiszen rengeteg szuper emléket idéz fel egy ilyen kérdés, és akár abban is segíthet, hogy eldöntsük, merre menjünk tovább.

8. Ha újraélhetnél az életedből 24 órát, mikorra mennél vissza?

Az emberek többsége ilyenkor azt mondja, hogy szeretne még több időt tölteni olyan rokonokkal, emberekkel, akik már nincsenek velünk. Egy kisebb réteg különböző mérföldköveket szeretne ismét megélni, például egy esküvőt, vagy azt, amikor először viszik haza a gyereküket a kórházból születés után. Nagyon elgondolkodtató kérdés!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást