A májustól júniusig szezonban lévő eper illatos, piros, lédús és édes – önmagában, gyümölcssalátákba szeletelve vagy desszertek alapanyagaként is finom. De bármennyire is imádjuk ezeket a bogyós gyümölcsöket, nem a legtartósabbak.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Szerencsére az epret lefagyaszthatjuk, így megőrizhetjük lédús, édes ízét, és még jóval a szezon vége után is élvezhetjük. Cikkünkből kiderül, hogyan érdemes lefagyasztani az epret, hogy a lehető legtovább megőrizze mennyei ízét, és elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Hogyan kell lefagyasztani az epret?
Ha túl sok bogyós gyümölcsöd van, amit rövid időn belül nem fogsz tudni felhasználni, van egy egyszerű megoldás: fagyaszd le őket! Az eper nagyon jól fagyasztható, és közvetlenül fagyasztva számos remek ételhez felhasználható, így egész évben élvezheted az édes gyümölcsöt
Az eper lefagyasztásának többféle módja van. A mi kedvenc módszerünk az egész vagy félbevágott eper gyorsfagyasztása. Jó megoldás lehet, hogy abban a formában fagyasztod le az epret, ahogyan felhasználni tervezed; az egész bogyókat fagyasztva nehéz szeletelni, és a turmixgépben is olyanok lesznek, mint a kavicsok. Gondold át, hogy milyen formában lesz szükséged az eperre, és már így fagyaszd le.
A cikk folytatódik, lapozz!