Az empaták 6 elképesztő szuperereje – Rád hány jellemző?

Az empaták 6 elképesztő szuperereje – Rád hány jellemző?

Címlap / Életmód / Egészség / Az empaták 6 elképesztő szuperereje – Rád hány jellemző?

Empatának lenni csodálatos dolog, még akkor is, ha néha fáj. Ennek a kivételes képességnek köszönhetően az illető könnyedén átérzi mások érzelmi állapotát, ezáltal intuitív módon értheti meg az ember gondolatait és érzéseit. Ez a különleges egyén 6 szupererővel rendelkezik, ami még inkább segítheti az átérzés folyamatában.

Az empaták alapvetően nyitott és egyben érzékeny személyiségek. Néha épp a túlérzékenységük okoz nekik kellemetlenséget, ám ennek ellenére tisztában vannak azzal: nagy ajándék az, amivel bírnak.

Azzal, hogy átérzik mások boldogságát, szomorúságát, gondjait, segítik az illető megértésében, de így adhatnak igazán jó tanácsot is. De nagyon kell vigyázniuk arra, hogy miközben átélik mások érzelmeit, ne váljanak lelki szemetesládává és ne mérgeződjenek meg. A következő szupererő pedig támogatja őket abban, hogy jobban megértsék magukat és másokat:

Tisztánlátás

Az empaták néha már mások gesztusaiból, apró rezdüléseiből kiszűrik, hogy milyen érzelmi állapotban vannak. Könnyedén átlátnak a hazugság fátylán.

Ugyanakkor sokuk azt is tapasztalja, hogy képes belelátni mások lelkébe és fejébe.

Az emberek számukra nyitott könyvekké válnak.

Ennek köszönhetően nemcsak a különböző világokba nyerhetnek betekintést, de megláthatják azokat a káros, mérgező érzelmeket, amelyek lelki vagy fizikai betegséget okozhatnak.

 

Intuíció

Mindenkinek vannak intuíciói, de az empatáknak sokkal élesebbek jutottak.

Az intuícióik révén jutnak hozzá olyan információkhoz, amelyet a másik fél esetleg elhallgat vagy nem is tud arról, hogy ott pihennek benne.

Ugyanez az intuíció védi meg őket akkor is, amikor fizikai veszélyben vannak, és figyelmezteti őket más emberek negatív energiájára és cselekedeteire.

Innen tudják, mikor érdemes valakit inkább elkerülni.

 

Más pszichés képességek

Az empata gyakran más pszichés képességgel is rendelkezik.

Ilyen az, mikor egészen a távolból is képes rácsatlakozni az illetőre és megérezni azt, mi történik vele, mit él át.

Például egyik reggel rossz érzés fogja el minden ok nélkül egy szerettével kapcsolatban. Netán eszébe villant egy jelenet, aminek főszereplője egy régi ismerőse és látta, amint baleset éri.

Nem a jövőt látja, hanem a jelenben képes rákapcsolódni az egyénre, olykor akaratán kívül.

 

Hídképzés

Mivel képesek másokra rácsatlakozni, egy hidat hoznak létre, ami segíti őket a megértésben, és hogy közelebb kerüljenek az illetőhöz. Ez nem csak számukra lehet előnyös.

Olyan téren is megmutatkozik a haszna, hogy segíthet az empatán kívüli két másik ember között is hidat alkotni.

Példának okáért, ha egy pár nem tudja rendesen kifejezni egymás iránt érzett gondolatait, érzéseit, az empata közvetítő szerepével hidat hoz létre közöttük.

Természetesen csak akkor, ha mindkét fél kéri, egyáltalán nem áll szándékában beleavatkozni mások életébe.

 

Gyógyító erő

Bizonyos szinten megvan a képességük ahhoz, hogy meggyógyítsák magukat és másokat.

Ez nem is annyira meglepő, hiszen van az a nézet, miszerint a lelki bajok betegítik meg az embereket.

Ám az empaták segítenek szembenézni az érzelmekkel és leásni a gyökerekig.

Feltárják azt, ami betegséget okozhat. Ugyanezt megtehetik önmagukkal szemben is, hiszen saját lényükkel kapcsolatban is érzékenyek, nem tudják eltitkolni az érzelmeiket.

Tisztában vannak a szeretet hatalmával és igyekszenek gyakorolni önmagukkal és környezetükkel szemben is a feltétlen szeretetet, amiről mint tudjuk, gyógyító erővel bír.

 

Kreativitás

A legtöbb empata kimondottan kreatív. Valószínűleg vállalkozók, gyógyítók vagy olyan kreatív területeken dolgoznak, mint a tervezés, művészet, marketing, film, építészet, oktatás stb.

Az egyik természetes ajándékuk az a kifinomult képességük, amellyel az ötleteket kézzelfoghatóvá varázsolják.

Ezáltal képesek életre kelteni az álmaikat, márpedig egy empatának fontos, hogy olyan dolgot végezzen, amit igazán szeret.

Nem mellesleg ez a kreativitás segíthet neki feldolgozni a saját érzéseit is, hiszen ez számára az önkifejezés egy nagyszerű módja.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást