Arcunk tele van atkákkal!? 10 tény a testünkről, ami kész rémálom

Arcunk tele van atkákkal!? 10 tény a testünkről, ami kész rémálom

Címlap / Életmód / Egészség / Arcunk tele van atkákkal!? 10 tény a testünkről, ami kész rémálom

A köldökben egy egész ökoszisztéma lakik

Teljesen mindegy mennyiszer zuhanyzol naponta – ráadásul túl sokszor nem is egészséges – egy átlagos felnőtt köldökében kb. ötven különböző fajú baktérium él. Szintén érdekes megállapítás, hogy ezek az ökoszisztémák emberenként annyira különböző összetételűek, hogy a jelenség egyelőre a tudósok számára is rejtély. 

Percenként 30.000 halott bőrsejtet vedlünk

Nemcsak a kígyók vetik le a bőrüket, mi is, igaz mi közel sem olyan látványosan, mint a hüllők. Legyen bármilyen egészséges, ragyogó és bársonyos a bőr, bizony folyamatosan „hullajtjuk” az elhalt bőrsejteket, elképesztő ütemben, méghozzá percenként tízezres számban.

A kisgyerekek koponyája félelmetes

Nemcsak a cápának nőnek duplasorban a fogai, életünk során mi is átmegyünk egy ilyen fázison. Mielőtt a gyerekek elpotyogtatják tejfogaikat, a koponyájuk egészen bizarr látványt nyújt a beleékelődött, kibújásra váró csontfogak miatt, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja. 

popovaphoto/istockphoto.com

A gyomorsav majdnem olyan erős, mint az akkumulátorsav 

Kevesen tudják, de a sósav a gyomorsav egyik alkotórésze, nem csoda ha erős. Olyannyira, hogy még a fémet is képes feloldani, de azért de próbáld ki. 

A magzatnak előbb van szeme, mint szemhéja

A méhben lakó embrió kifejezetten aranyos kis babaképződmény, azonban kísérteties belegondolni, hogy mielőtt szemhéjat növesztene, két héten keresztül pislogás nélkül, üveges szemmel bámul a semmibe az anyukája hasában. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást