Eltávolodik, amikor minden jól megy? Így mentsd meg a kapcsolatotokat

Eltávolodik, amikor minden jól megy? Így mentsd meg a kapcsolatotokat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Eltávolodik, amikor minden jól megy? Így mentsd meg a kapcsolatotokat

Biztos kétségbeejtő érzés számodra, ha a férfi, akivel látszólag minden tökéletesen működik, váratlanul eltávolodik tőled. Valószínűleg nem is érted, mi történhetett, és ez a furcsa helyzet meggondolatlan lépésekre kényszeríthet téged is, pedig valójában nagyon általános viselkedéssel állsz szemben. Talán úgy tűnik, hogy a szerelmedet kevésbé érdekled te, vagy úgy általában a kapcsolatotok, pedig erről szó sincs. Még azt sem mondhatjuk, hogy mindez tipikus férfidolog, ugyanis a nők is gyakran átesnek ezen a hullámvölgyön, csak ők általában könnyedebben kezelik a helyzetet.

A szakértők szerint a legrosszabb dolog, amit ilyenkor tehetünk, hogy magunkban keressük a hibát, tehát elveszítjük az önbizalmunkat, önértékelési problémákkal kezdünk el küszködni. Semmiképpen se gondold azt, hogy már nem vagy elég jó, elég érdekes, elég vonzó!

A Yourtango egyik alelnöke kapcsolati és kommunikációs szakértőket, antropológusokat faggatott arról, miért táncolnak vissza az emberek egy-egy tökéletesnek ható kapcsolatból, illetve mit tehetünk, ha mi magunk kerülünk ilyen helyzetbe.

Miért viselkednek így?

A férfiakról sokan előszeretettel gondolják azt, hogy nincsenek olyan mély érzelmeik, mint a nőknek, továbbá ezt is sulykolják beléjük egészen gyerekkoruk óta. Ahogy mi is, úgy a férfiak szintén meg akarnak felelni az elvárásoknak, és ebbe bizony beletartozik az is, hogy nem mutatják ki az érzéseiket. Megijednek, amikor azzal szembesülnek, milyen érzés fülig belezúgni valakibe, és gyakran nincs előttük megfelelő minta ahhoz, hogy ezeket az érzéseket kezelni tudják.

Egyszerűen tartanak az új, számukra ismeretlen helyzettől, félnek kitárulkozni, továbblépni, valójában megzavarodnak.

Bár kicsit sztereotípiának hangzik, de tulajdonképpen arról van szó, hogy tartanak az elköteleződéstől, ám nem azért, mert nem szerelmesek. Az antropológus szerint a megtorpanásba beleszólhat a változó ösztrogén- és tesztoszteronszint is. Bár hormonoknak a hiánya, vagy éppen túltengése senkire sincs ráírva, befolyásolják a döntéseinket. Az csak hab a tortán, hogy sok férfi már csak alaptermészetéből fakadóan is ésszel próbálja megoldani azt, amit inkább érzelmekkel kellene…

AllaSerebrina/depositphotos.com

De mit tehetsz?

A szakértők hat pontba gyűjtötték, mit is tehetsz akkor, ha te is ebben a cipőben jársz, és egy látszólag tökéletesen induló kapcsolatod került vakvágányra.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást