Csak egy hullámvölgyben vagytok, vagy örökre vége a kapcsolatnak?

Csak egy hullámvölgyben vagytok, vagy örökre vége a kapcsolatnak?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Csak egy hullámvölgyben vagytok, vagy örökre vége a kapcsolatnak?

Nehéz megítélni, hogy egy kapcsolat egy bár nehéz, de akkor is csak átmeneti hullámvölgybe került, vagy valójában már vége van. Sajnos mi sem tudjuk a biztos választ, de néhány támpontot megpróbálunk adni, hogy minél megfelelőbben sikerüljön a helyzet felmérése.

Változás

Ha csak hullámvölgyben vagyunk, akkor a kapcsolaton belüli hangulat rövid időn belül változik. Vagyis ha közönyös vagy akár negatív atmoszféra alakul is ki otthon, az valószínűleg néhány napon, rosszabb esetben héten belül meg fog változni.
A hullámvölgy elnevezés hűen szemlélteti a hullámmozgást, vagyis a változást. Ha azonban a hangulat nem változik otthon néhány hét elteltével sem, akkor komoly problémával nézünk szembe, és ha nem sikerül közösen megszüntetni a kiváltó okokat, akkor valószínűleg vége a szerelemnek és jobb inkább kiszállni belőle.

Tervek

Az egyik legszemléletesebb jel arra, hogy mi magunkban hogyan állunk a kérdés megítéléséhez, és a további élethez, az a tervekben érhető nyomon. Sokszor előfordul, hogy valaki már rég tudja a szíve mélyén, hogy vége van a párkapcsolatnak, mégis akár évek is eltelhetnek, amíg ezt saját magának is bevallja.
Ha azt vesszük észre, hogy a tervekben már egy ideje csak „én” szerepel a korábbi „mi” helyett, akkor valljuk be magunknak, hogy a kapcsolatot befejezettnek tekintjük.

Apátia

Ha hullámvölgyben vagyunk, akkor inkább feszültség jellemez bennünket. Ha azonban szeretnénk már kiszállni egy kapcsolatból, de még érleljük a gondolatot és a döntést magunkban, akkor könnyen apátiába süllyedhetünk.
Egy kapcsolat lezárása jobb esetben szomorúsággal tölt el bennünket, de az is lehet, hogy már a teljes érdektelenség felé közeledünk. Az elhúzódó érdektelenség, szenvtelenség, apátia a kapcsolat végének egyik legbiztosabb jele, hiszen már nincs annyi a párban, hogy új lendületet vehessen.

Agresszió

Sajnos a másik gyakori jelenség a kétségbeesettség és a tehetetlenség következtében kialakuló agresszió. Ha haragszunk a másikra, esetleg idegesít, de nem látjuk, hogy mit kellene tennünk ebben a helyzetben, akkor könnyen agresszívakká válhatunk a tehetetlenségtől.
Az agresszió természetesen nem feltétlenül jelent tényleges bántalmazást, rengeteg formában előfordulhat: a passzív agresszív ember körül például megfagy a levegő és tettlegesség nélkül is érezhető az agresszív hangulat.

Otthon melege

Nagyon sok információt hordozhat az az érzés, amit akkor érzel, mikor munka után hazafelé közeledsz. Ha jó érzéssel mész haza, vagy akár dühös is vagy a másikra, de akkor is inkább a megoldás foglalkoztat és alapvetően jó érzésekkel mész a közös otthonotokba, akkor nem kell aggódni, valószínűleg csak hullámvölgybe kerültetek és el fog múlni.
Ha azonban már nem sietsz, düh helyett inkább szomorúságot és elutasítást érzel, akkor valószínű, hogy a helyet már nem hatja át az otthon melege és már te magad sem tekinted azt sem közösnek, sem az otthonodnak.

Szex

A szex sokak szerint a párkapcsolat leképeződése. Ha azt tapasztalod, hogy már régóta nem kívánod a másikat, sőt kifejezetten idegesít a közeledése, vagy esetleg megteszed, amit kér, de ettől megalázottnak érzed magad, akkor szinte biztos, hogy az a kapcsolat megérett a szakításra.
Természetesen nem mindegy, hogy mindez mennyi ideig tart és milyen körülmények között kerül a felszínre, de az biztos, hogy nagy intő jel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást